Siyaset Bakanı Eroğlu'ndan CHP'ye "2B" tepkisi
Paylaş
Bakanı Eroğlu'ndan CHP'ye "2B" tepkisi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, CHP'nin 2B Barış Projesine tepki gösterdi

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, CHP’nin 2B Barış Projesine ilişkin, "Sen kalkacaksın tespit ve kadastro işlemlerinin yapılmasına dair çıkan kanunun iptali ve yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesine gideceksin, ondan sonra Sultanbeyli’ye gidip, (Bu Barış Projesi’ni biz yapacağız) diyeceksin" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Sulama tesislerinin toplu temel atma törenine katılmak için Kütahya’ya gelen Eroğlu, Vali Kenan Çiftçi’yi makamında ziyaret etti. Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’a Zafer Bölgesel Havalimanının inşaatıyla ilgili müjde vermek istediğini söyledi.
Üç il için bölgesel havalimanı ihtiyacının had safhada olduğunu belirten Eroğlu, şöyle devam etti:

"Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya’yı dünyanın kaplıca turizmi merkezi olarak açmak istiyoruz. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın turizm bölgesi olmasını istiyoruz. Afyonkarahisar ve Kütahya’nın tam ortasına Zafer Havalimanı adıyla bir bölgesel havalimanı inşa edeceğiz. Bunun pazarlıkları bitti, sözleşmesi imzalandı. 22 Nisan günü muhteşem bir törenle Zafer Bölgesel Havalimanının temelini atacağız. Müteahhitle de iş bitim süresi için pazarlığını yapacağız. Müteahhide, (Öyle 30-36 ay falan değil, seninle sıkı bir pazarlık yapacağız) dedik. İstimlakları, takasları hazırlandı, inşaata hazır halde. Ayın 22’sinde tüm Kütahyalıları, Afyonkarahisarlıları ve Uşaklıları bekliyoruz. Burası merkezi olacak. Çünkü bir şehir bir havaalanını kaldırmıyor. Bölgesel olduğu zaman uçaklar yurt içine ve yurt dışına seferler yapacak. Türkiye’nin en önemli 4’üncü veya 5’inci havalimanı olacak."

Haberin Devamı

Eroğlu, partisinin seçim beyannamesinde, "insan için bir şey olmadığını" söyleyenler bulunduğunu ifade ederek, "Her şeyi insan için yapıyoruz, kalkıp da uzaylılar için yapmıyoruz. Bu yatırımlar, yollar, barajlar, sulama tesisleri, okullar, hastaneler... Her şeyin temelinde insan var. Bizde, ’insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ anlayışı var" diye konuştu.

-"CHP’NİN MAALESEF SİLGİSİ, KALEMDEN ÖNCE BİTİYOR"-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Eroğlu, CHP’nin "2B Barış Projesi"ni duyunca çok şaşırdığını belirterek, 2B ile ilgili ilk ciddi çalışmanın AK Parti hükümetleri döneminde başlatıldığını söyledi.

Bu çalışmadan önce 2B alanlarının kullanıcılarının tespitini, kimsenin yapmadığına dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:
"Başbakanımız, 2B ile ilgili çalışma yapmamız için talimat verdi. Ben de bakan olunca buna başladım. Orman kadastrosu yüzde 5 iken yüzde 95’ini biz bitirdik. Tabii ki bu işin sahibi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüdür. 2B alanlarında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü işlem yapamıyordu. Başbakanımızın talimatıyla bir kanun teklifi verdik. Bu teklifin özü, 2B alanlarında tespit ve kullanım kadastrosunu, Maliye Hazinesi adına bu işin sahibi olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yapmasıydı. Bu, 2B’den kimlerin istifade edeceğinin tespitidir. Kullanıcıları kim, alanları ne kadar? Bunları tespit etmeden satmak mümkün değildi. Biz bunu teklif ettik. Hatta o zaman bu 2B ile ilgili açıklamayı yapan CHP’li milletvekili arkadaşlara ve diğer gruplara da bilgi verdim. Onlar da bizim çalışmalarımızı takdir ettiklerini belirttiler."

Haberin Devamı

TBMM’de yasalaşan düzenlemeyi CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğünü belirten Bakan Eroğlu, "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, bu kadar da olmaz. Bunun adı milleti kandırmaktır. Sen kalkacaksın tespit ve kadastro işlemlerinin yapılmasına dair çıkan kanunu iptali ve yürütmesinin durdurulması için Anayasa Mahkemesine gideceksin, ondan sonra Sultanbeyli’ye gidip, (Bu Barış Projesini biz yapacağız) diyeceksin" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Eroğlu, halkın CHP’yi iktidara getirmeyeceğini ifade etti.
Kendisinin öğretim üyesi olduğunu anımsatan Eroğlu, eğitimciler arasında, "Eğer bir silgi kalemden önce bitiyorsa o öğrenci çok yanlış yapıyor demektir" diye söz söylendiğini anlattı. "CHP’nin de maalesef silgisi, kalemden önce bitiyor. Habire yanlış yapıyor, siliyor, dönüyor tekrar yazıyor, yine yanlış yapıyor, yine siliyor" diyen Eroğlu, 2B ile ilgili kangren olan sorunu sadece AK Parti Hükümeti’nin çözeceğini ifade etti.
Eroğlu, 2B ile ilgili kendilerinin sunduğu birtakım bilgilerin, CHP tarafından alınıp aynen kullanıldığını belirterek, "(Satılan arazilerden orman köylülerine destek vereceğiz. Bunun dışında en az 2-3 kat yeni orman alanı teşkili için bu parayı kullanacağız) diyoruz. Onları da almışlar" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

-2023 YILINDA MİLLİ GELİR HEDEFİ EN AZ 30 BİN DOLAR-

Eroğlu, bir gazetecinin, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 kişinin bağımsız milletvekili adaylığı başvurusunu iptal etmesine ilişkin sorusunu, "YSK’nın kararıdır. Ona karar verecek mercidir. Neticede ona bizim herhangi bir şekilde beyanatta bulunmamız ve hüküm vermemiz doğru değildir. YSK karar vermiştir, o karar neyse uygulanacaktır" diye yanıtladı.

Mevcut geçici orman işçilerinin kadro beklentisi bulunduğuna ilişkin soru üzerine Eroğlu, daha önce geçici işçilere kadro verdiklerini, 2B sorunu halledilip imkanlar genişleyince mevcut işçilerin kadroya alınmasının gündeme gelebileceğini kaydetti.
Bakan Eroğlu, hedeflerinin 2023 yılında milli geliri en az 30 bin dolara çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi.
Vali Çiftçi Eroğlu’na porselen fincan takımı takdim etti. Eroğlu da Çiftçi’ye çini tabak ve Bakanlığının ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili bir kitabını hediye etti.