Ekonomi Bakan Yılmaz: Kocaeli, Bilişim Vadisi adayı

Bakan Yılmaz: Kocaeli, Bilişim Vadisi adayı

Paylaş
Bakan Yılmaz: Kocaeli, Bilişim Vadisi adayı

Bakan Yılmaz: Kocaeli, Bilişim Vadisi adayı

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bilişim Vadisi için en yakın adaylardan biri Kocaeli’dir, bunu biliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Ziyaretlerde bulunmak üzere Kocaeli’ye gelen Bakan Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Küresel krizden Türkiye’nin olumsuz etkilendiğini, Kocaeli’nin de sanayi ağırlıklı olmasından dolayı Türkiye ortalamasının üzerinde etkilendiğini ifade eden Yılmaz, kriz sonrasında da Türkiye ortalamasından daha hızlı şekilde bu etkiden çıkarak toparlandığını, ziyaretinde bunu görmenin moral verdiğini söyledi.

Kapasite kullanım oranının arttığını, yeni yatırımlar yapıldığını gördüğünü dile getiren Yılmaz, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının proje teklif çağrısı için düzenlediği toplantıya katıldığını anımsattı.

Kocaeli programıyla partisinin il teşkilatına da 12 Eylül’deki halk oylamasına ilişkin teşekkür etme imkanı bulduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Halk oylamasında 12 ilçesinde ’evet’ oyu çıkan Kocaeli’de teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Kocaeli, 12 Eylül’de hedefi 12’den vurmuş, yüzde 61 oranında ’evet’ oyuyla bölgede güzel bir sonuç elde etmiştir. ’Evet’ diyenlerin tamamı elbette ki AK Partili değil. Bu işe başından beri partiler üstü yaklaşılması gerektiğini söylüyoruz ama birileri bu işi güven oylaması havasına soktu, AK Parti, hükümet karşıtlığına dönüştürenler oldu."
Yerel seçimlerle kıyaslandığında, halk oylamasında teşkilatların çok daha iyi performans gösterdiği bir sonuç elde edildiğini bildiren Yılmaz, "Önümüzde bir seçim daha var. Teşkilatlarımıza bundan sonra daha çok iş düşecek. ’Aman yorulduk’ demeyin, hatta bu referandum sürecini bir antrenman olarak düşünün. Asıl performansı, 2011 seçimlerinde sergileyin" dedi.

-KOCAELİ’YE BİLİŞİM VADİSİ-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Yılmaz, bir gazetecinin Kocaeli’de oluşturulması gündeme gelen Bilişim Vadisi projesinde son durumu sorması üzerine de şunları söyledi:

"Kocaeli stratejik bir yere sahip, İstanbul gibi büyük bir metropol ile kaynaşmış, dinamik bir şehir. Bu ilin hizmet ve bilgi sektörlerinde de gelişmesi gerekir. Nitelikli iş gücüne dayalı, bilgi toplumu konsepti içinde bazı sektörlere ev sahipliği yapması gerekir. Bilişim Vadisi projesi de bu anlamda son derece önemlidir. Bu uzun zamandır tartışılan bir proje."

Haberin Devamı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün, seçim bölgesi olması nedeniyle Bilişim Vadisi’nin Kocaeli’de kurulması konusunu yakından takip ettiğine dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"Konuyu, Bilgi Toplumu İcra Kurulu vesilesiyle bir araya gelip nihai bir şekilde değerlendireceğiz. Bilişim Vadisi için en yakın adaylardan biri Kocaeli’dir, bunu biliyoruz. Ancak, Türkiye’de yalnızca bir ilde de bilişim vadisi düşünmüyoruz. Pek çok bölgede bilişimle ilgili çalışma yapılacak, bu vadileri bir merkezde koordine etmek gerekir. Bu anlamda da Kocaeli’nin tüm şartları uygun."

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, partililerle görüşmesinin ardından, Kocaeli Bingöllüler Derneği organizasyonuyla Sekapark’ta bir restoranda hemşehrileriyle bir araya geldi.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada da Kocaeli’nin, en dinamik illerinden biri olduğunu, Türkiye’nin değişik coğrafyalarından insanların bir araya geldiği, birlikte refah ürettiği, yaşamı paylaştığı, potansiyeli yüksek bir il olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Dernek üyelerine seslenen Yılmaz, "Siz hem Bingöllü hem de Kocaelili hemşehrilerimizsiniz. Birinde doğmuşsunuz, geçmişiniz, kökenleriniz var. Bunu unutmamanız gerekir ama bir taraftan da Kocaeli’de yaşadığınızı, buradaki insanlarla hayatı paylaştığınızı da unutmamanız gerekir" dedi.