Siyaset Bakan Gönül: Tutuklanmak bir tedbirdir
Paylaş
Bakan Gönül: Tutuklanmak bir tedbirdir

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Balyoz Davası kapsamında gerçekleştirilen tutuklamalara ilişkin olarak, "Tutuklanmak, cezalanmak değildir. Tutuklanmak bir tedbirdir" dedi.

Gönül, TAI Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gönül, F-35 Projesi’nde karar alınıp alınmadığına ilişkin bir soru üzerine, bu projenin içinde olduklarını, daha önce Amerika’da bununla ilgili sözleşmenin imzalandığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Ancak prototipin imalatında gecikmeler olduğunu, bu gecikmelerin de maliyetlere yansıdığını ifade eden Gönül, "Mutlaka bu üretimin içinde olacağız. Ancak yeni fiyat karşısında stratejimizi, İcra Kurulu’nda belirleyeceğiz" dedi.

Gönül, göreve geldiğinde savunma sanayiindeki projelerin toplam miktarının 4 milyar dolar düzeyinde olduğunu, şimdi ise tamamlanmak üzere olan projelerle birlikte bu rakamın 28 milyar dolara yükseldiğini ve yeni imzalanan projelerle birlikte de 52 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Gönül, bir başka soru üzerine de TAI’nin halka açılmasıyla ilgili bir çalışmanın bulunmadığını ve yakın tarihe kadar da böyle bir şeyin olmayacağını kaydetti.
Balyoz Davası kapsamında gerçekleştirilen tutuklamalarla ilgili olarak da tutuklamanın cezalanmak olmadığını, tutuklanmanın bir tedbir olduğunu söyledi. Gönül, "Beraati zimmet asıldır. Mahkum oluncaya kadar, aksi sabit oluncaya kadar herkes masumdur. Biz, konuya böyle bakıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı