Siyaset Bakan Çelik: Alevilerin sorunlarıyla ilgili samimiyiz
Paylaş
Bakan Çelik: Alevilerin sorunlarıyla ilgili samimiyiz

Bakan Çelik: Alevilerin sorunlarıyla ilgili samimiyiz

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi kesimin sorunlarının çözümüne yönelik bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bu ay basın toplantısı gerçekleştireceklerini belirterek, "Bilinen, bildiğimiz Aleviliğin ve Alevilerin sorunlarının çözümüyle ilgili Hükümet samimi olarak çalışmayı sürdürüyor" dedi.

Haberin Devamı

Çelik, çeşitli temaslarda bulunmak ve Güney Darfur’un başkenti Nyalada’da yapılması planlanan 150 yataklı hastane kompleksinin temel atma törenine katılmak üzere Sudan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Alevi kesiminin taleplerinin zaman zaman gündeme geldiğinin hatırlatılarak, bu konuyla ilgili gelecek dönemde yeni bir adım atılıp atılmayacağına ilişkin soru üzerine Bakan Çelik, bir basın toplantısıyla herkesi gelinen nokta konusunda dokümanlarla bilgilendireceklerini bildirdi.

Toplantıyı bu ay gerçekleştireceklerini ifade eden Çelik, "O konuda spekülatif bazı değerlendirmeler var. Aleviliği alıp başka bir yere taşımaya çalışan ifadeler var. Bunların hepsinin aydınlığa kavuşmakta olduğunu görüyoruz şimdi. Bilinen, bildiğimiz Aleviliğin ve Alevilerin sorunlarının çözümüyle ilgili Hükümet samimi olarak çalışmayı sürdürüyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

-OSTİM’DEKİ PATLAMALAR-

Ostim’deki patlamalarla ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine de Çelik, kazanın neden kaynaklandığını bilmediklerini kaydetti.
Konuyla bilgili bir resmi rapor açıklanması ve ona göre bir şey söylenmesi gerektiğini ifade eden Çelik, "Ama burada garip olan, şu andaki ön bilgiler çerçevesinde, bir organize sanayi bölgesinde eğer kayıt dışı bir üretim varsa bu çok çarpıcı, çok negatif bir örnek. Böyle bir şey nasıl düşünülmüş? Bunu doğrusu çok ayıpladığımı ifade etmek istiyorum. Ama doğrusu, net bir bilgi elimizde yok. O net bilgi çıktıktan sonra çok daha keskin cümlelerle bir şey söylemek mümkün olabilir" ifadelerini kullandı.

Türkiye’de iş kazalarının, seyrek de olsa, böyle acı tablolarla karşılarına çıktığını dile getiren Bakan Çelik, şunları söyledi:
"Birincisi, bu konudaki duyarlılığı yalnız yasalara, yalnız yöneticilere değil... Topyekun bir bakış açısının olmasında yarar var. İkincisi Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bir mevzuatın bir an önce çıkması gerekiyor. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuat hala bizim iş kanunu bünyesinde 5-10 maddeyle ifade ediliyor. Bu konuyla ilgili düzenlemeyi de bir an önce bizim yönetim olarak yürürlüğe koymamız gerekiyor. O çalışmayı da arkadaşlar toparlıyorlar öyle tahmin ediyorum."

Haberin Devamı

-TİKA’NIN YATIRIMLARI-

TİKA’nın çeşitli ülkelerdeki yatırımları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bakan Çelik, TİKA’nın, Türkiye’nin geldiği noktayı göstermesi bakımından önemli bir kurum olduğunu kaydetti.

"Türkiye’nin artık yardım alan değil, yardım eden bir ülke olduğunu" ifade eden Çelik, "Bu kalkınma yardımları çerçevesinde, TİKA, yaygın bir şekilde, binlerce projeyi gerçekleştiriyor. 23 ülkede koordinasyon ofisimiz var. Ayrıca 100’ün üzerinde ülkeye hizmetlerimizi, yardımlarımızı şu anda götürüyoruz. Bu, Türkiye’nin geldiği noktayı göstermesi açısından son derece önemli" dedi.

Güney Darfur’daki 150 yataklı hastanenin inşası ile ilgili tüm altyapı çalışmalarının tamamlandığını da bildiren Çelik, bugün de gidip, temelini atacaklarını kaydetti.

Çelik, hastanenin kısa sürede hizmet vermesi ve projenin hayata geçmesi konularının da takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.
Bakan Çelik, daha sonra beraberindeki heyet ile Sudan’a hareket etti.

Haberin Devamı

Erdal Çelikel / AA