Gazanfer Gür Bakan Çağlayan, Karsan için Amerika'dan adil ihale isteyecek
HABERİ PAYLAŞ

Bakan Çağlayan, Karsan için Amerika'dan adil ihale isteyecek

New York Taxi ihalesinde ilk üçe kalan Karsan için ay sonunda Amerika’ya gideceğini belirten Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, “New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’e bu işin centilmence, eşit ve adil bir şekilde yapılması noktasındaki hassasiyetimizi dile getireceğiz” dedi

İlanla protesto edilmişti Amerika’nın New York kentinde 2013’ten itibaren hizmet verecek taksiler için açılan ihalede Karsan finale kalan üç firmadan biri olmuştu. New York’ta ücretsiz dağıtılan Metro gazetesine ilan veren ‘Nükleer İrana Karşı Birlik Derneği’ Karsan’ı, İran’la ticaret yaptığı gerekçesiyle, protesto etmişti. İlanda İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın taksinin ön koltuğunda otururken çizilen karikatürü yer almıştı.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Hevesleri kursaklarında kalacak

Dün Karsan’ın Bursa fabrikasına giden Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türk mühendisleri tarafından tasarlanan geleceğin aracı ‘V1’ modeli, ‘New York Taxi’ projesi için burada bulunduğunu söyledi. Zafer Çağlayan ilanla ilgili olarak, “Bu süreçte rakiplerin birbirini eleştirebilmesi gerekirken, böyle engellemelerin prim yapmayacağını, bundan prim umanların hevesinin kursağında kalacağını ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Görüşme için Amerika’ya gidecek

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, “Arkadaşlarıma talimat verdim. Kendilerine ayın sonuna doğru New York’a bir ziyaret gerçekleştirmek istediğimi söyledim. O çerçevede Belediye Başkanı Michael Bloomberg ile de bir araya geleceğim. Kendisine özellikle bu ihalenin centilmence, eşit ve adil bir şekilde yapılması noktasında hassasiyetimi ifade edeceğim. Ayrıca New York Taksi ve Limuzinciler Odasını da ziyaret edeceğim” dedi.

New York halkı kararını verdi

Zafer Çağlayan, ‘Diğerlerini eleyin, bize verin’ davranışı içinde olmayacaklarını belirterek şöyle dedi: “8-9 bin kişi ankette ‘Evet’ dedi. Aslında New York halkı kararını vermiştir. Kim ne diyorsa desin, ne yapıyorsa yapsın şunu bilin ki bu otomobil New York’a girmiştir. Şu anda fiili ihracat olmasa bile bunun 2011’den itibaren devam edecek süreçte Amerika başta olmak üzere çok önemli yer tutacağına inanıyorum.”

Haberin Devamı

KENDİ MARKAMIZA YAKLAŞTIK

Kıraça Holding ve Karsan Başkanı İnan Kıraç, Türkiye’deki otomotiv sanayi şirketlerinin hepsinde yabancı ortaklık bulunduğuna dikkat çekti. İnan Kıraç, “Ama burası yüzde 100 Türk şirketi. Türk şirketi olmasının bir nedeni de ileride böyle bir araç yapabilme hevesimiz. Yani kendi markamızı yapma arzumuzdur. Öyle zannediyorum ki o güne çok yaklaştık” diye konuştu. İnan Kıraç, yanlarında olması, kendilerini teşvik etmesinden dolayı Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’a teşekkür etti.

Kazanmasak bile devam edeceğiz

İptal etmek isteyenler var

Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, ‘New York Taxi’ ihalesine ilişkin olarak, “Biz şunu hissediyoruz; New York ihalesini iptal etmek isteyenler var, büyük şirketler bir daha yeni teklif verebilsinler diye. Ama biz her halükarda bu ihaleyi kazanmasak bile bu aracı geliştirmeye devam etmek niyetindeyiz” dedi. Nahum New York Taxi ihale süreciyle Türkiye’nin marka yaratma sürecinin şu anda eş zamanlı geliştiğini ve üst üste çakıştığını söyledi.

Haberin Devamı

Elimizden geleni yapacağız

“Türkiye’nin marka yaratma sürecinin başarılı olarak ilerlemesi için elimizden geleni yapmaktayız” diyen Jan Nahum şöyle konuştu: “Haziran 2013’ten sonra bu arabanın yollarda olması lazım. Biz ihaleye böyle bir teklif verdik. New York ihalesini kaybedebiliriz de. Almak üzereyiz. En büyük şans bizde ama kaybedebiliriz de. Bu olsa dahi biz artık taksi segmentini tetikledik. Ayrıca, bir küresel kamuoyu beklentisi yarattık.”

Yeni nesil Ford ile 12 bin çarpışma testi

Bakan Çağlayan, Karsan için Amerikadan adil ihale isteyecek

Amerika ve Almanya’da çalışan Ford güvenlik mühendisleri, yeni Ford Focus için sanal dünyada ve gerçek hayatta 12 binden fazla çarpışma testi gerçekleştirdi. Bütün dünyada bu yıl içinde satışa sunulacak olan yeni Ford Focus, yolcuların güvenliği ve bütün araç açısından bilgisayar simülasyonlarıyla kapsamlı bir test programına tabii tutuluyor. Bilgisayar simülasyonlarının çok gerçekçi bir şekilde yapılabilmesi sayesinde fiziksel çarpışma testlerinin sayısı önemli ölçüde azaltıldı. Ford Focus’un, global güvenlik standartlarına uygun bir şekilde geliştirilmesi, çarpışmalarda yolcuları koruyan önlemlerin performansını artırdı. Bilgisayar simülasyonlarını her zamankinden fazla kullanarak bir aracı oluşturan bütün bileşenlerin tasarımının güvenliği artırma amacına yönelik olarak optimize edilmesi amaçlanıyor.

Toyota’nın hibrid atağı

Çevre dostu, ekonomik hibrid otomobiller konusunda öncü durumda bulunan Japon Toyota, Cenevre Motor Show’da çevreci teknolojilerine olan güvenini bir kez daha gözler önüne serecek. Cenevre, Toyota’nın Avrupa’daki geleceğine işaret eden Yaris HSD konsept ve dünyanın favori hibrid otomobilinin yeni versiyonu Prius+ modellerinin dünya prömiyerlerine sahne olacak. Toyota ayrıca tam Hibrid araçlar (HV), Plug-in hibrid araçlar (PHV), elektrikli araçlar (EV) ve yakıt hücreli hibrid araçlar (FCHV) ile tüketicilerin karşısına çıkacak.

Yenilenen Corsa bu ay geliyor

Bakan Çağlayan, Karsan için Amerikadan adil ihale isteyecek

Alman Opel şirketinin en önemli modelleri arasında yer alan Corsa yenilendi. Teknolojisi ve donanım özellikleriyle elden geçirilen otomobil bu ayın sonlarına doğru Türkiye’de olacak. Opel Corsa, hatchback gövde tasarımıyla kendi kategorisinin Avrupa pazarındaki en çok tercih edilen üç aracından biri durumunda. Otomobil ilk kez pazara sunulduğu Ekim 2006’dan bu yana 35 bin adedin üzerinde satıldı. 2010 yılında Alman kalite kurumu Dekra tarafından ödüllendirilen Corsa, Opel’in toplam satışlarının yüzde 32’sini oluşturuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder