Gündem Bahçesaray'da 10 metre kar var!

Bahçesaray'da 10 metre kar var!

Paylaş
Bahçesaray'da 10 metre kar var!

Van'ın Bahçesaray ilçesi ile ulaşımı sağlayan ve 10 gün önce etkili olan kar yağışının ardından kapanan karayolunun açılması amacıyla başlatılan çalışma aralıksız sürüyor.

10 gün önce özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının ardından Van-Bahçesaray karayolundaki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi’nin 8 kilometrelik bölümü çığ nedeniyle ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Kar yağışı ve bölgede etkili olan tipinin etkisiyle kapanan yolun ulaşıma açılması için çalışma başlatan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kar kalınlığının yer yer 10 metreyi bulduğu yolu ulaşıma açmak için karla mücadele çalışmalarına geceli gündüzlü devam ediyor.

Bir haftadan bu yana zor şartlarda devam eden çalışmalarla yolun büyük bölümünü ulaşıma açan, geri kalan kısmını ise hafta sonuna kadar açmayı hedefleyen karla mücadele ekipleri, zor koşullardaki çalışmanın ardından dinlenmeyi de ihmal etmiyor. Ekipler kar üstünde mangal keyfi yaptıktan sonra ateşte demlenen çayı yudumlayarak yorgunluklarını atıyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Karayolları 11. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, 10 gün önce yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışından sonra Van-Bahçesaray karayolundaki Karabet Geçidi’nin ulaşıma kapandığını belirterek, yağışın etkisini yitirmesiyle ekiplerin yolu ulaşıma açmak için yoğun çalışma içine girdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Çobanoğlu, karayolundaki çalışmanın hafta sonuna kadar tamamlanarak yolun ulaşıma açılmasının planlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Karabet Geçidi, her yıl etkili olan kar yağışı, tipi ve çığlar nedeniyle yılın belirli aylarında ulaşıma kapanıyor. Bu yıl da zaman zaman ulaşıma kapanan yolda iş makinelerimiz çalışmalarını sürdürdü. Son olarak 10 gün önce yağan kar sonucu geçidin 8 kilometrelik kısmı ulaşıma kapandı. Yolu açmak için 2’si dozer 7 iş makinesi ve 10 personel gece gündüz çalışma yapıyor."

Karayolları çalışanlarından dozer operatörü Remzi Bekleyen ise bir haftadan bu yana devam eden çalışmaların zor şartlarda sürdürüldüğünü ifade ederek, özellikle geceleri soğuğun etkisini hissettirdiğini, bunun da çalışmaları olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Yahya Öylek - AA