Gündem Bahçeli'den Erdoğan'a çağrı: Yurda dön

Bahçeli'den Erdoğan'a çağrı: Yurda dön

Paylaş
Bahçeli'den Erdoğan'a çağrı: Yurda dön

Bahçeli'den Erdoğan'a çağrı: Yurda dön

TBMM grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasından sonra yaptığı açıklamalarda, resmi temaslarda bulunmak üzere ABD’de bulunan Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a seslendi ve Tokat'taki terör saldırısı nedeniyle Erdoğan'ın, Meksika gezisinden vazgeçip Türkiye'ye dönmesi gerektiğini savundu.

Haberin Devamı

Bahçeli, grup toplantısındaki konuşmasında ise, "Bütün uyarılara rağmen, teröre sürekli prim veren Başbakan Erdoğan’ın geride kalan dönemde etnik ayrışmaya zemin hazırlayacak dinamitlerin fitillerini ateşleyerek başlattığı sürecin gerçekleri bugün bütün yönleri ile karışımıza çıkmıştır," sözlerine yer verdi.

CHP'DEN DE 'DÖN' ÇAĞRISI

CHP de, Başbakan Erdoğan'ın bir an önce Türkiye'ye dönmesi gerektiğini söyledi. CHP sözcüsü Mustafa Özyürek'in açıklaması şöyle: “Tokat’ta meydana gelen hain saldırıda 7 askerimiz şehit olmuştur. Askerlerimizin ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz. Hain saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce bulunmasını bekliyoruz. AKP’nin iktidarı devraldığı 2002 yılında teröre 6 şehit verilmiştir.

Geldiğimiz noktada AKP’nin açılım politikasının da etkisiyle bir günde 7 şehit verilmiştir. Pek çok şehrimiz PKK’nın saldırıları altındadır. Böyle bir ortamda Başbakanın dış gezisini kesmemesi son derece yanlıştır.

Başbakanın derhal Türkiye’ye dönerek terörist saldırılara el koyması gerekir. Başbakanın derhal Türkiye’ye dönerek sorumluluğunun gereklerini yerine getirmesini talep ediyoruz.”

Haberin Devamı

DHA