Siyaset Bahçeli: Bir defa denenmek istiyoruz, iktidara talibiz
Paylaş
Bahçeli: Bir defa denenmek istiyoruz, iktidara talibiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Alnımız açık, başarıda öpülmek üzere. Ensemiz de açık, başarısızlığımızda tokat atılması için. Bir defa denenmek istiyoruz. İktidara talibiz" dedi.

Bahçeli, bir dizi etkinliğe katılmak üzere geldiği Mersin’de, merkez Toroslar Belediyesince hayata geçirilen 41 projenin temel atma ve toplu açılışının yapılacağı Anıttepe Parkı’nda, "Türk Büyükleri Anıtı"nı gezdi.

Haberin Devamı

Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, 2009 yılındaki seçimlerde 467 belediye başkanlığını kazandıklarını hatırlatarak, o günden beri göreve gelen yöneticileri ziyaret edip fikir alışverişinde bulunduğunu söyledi.

2011’in millet için önemli bir dönüm yılı olacağını belirten Bahçeli, şöyle devam etti:
"Türkiye önemli bir yol kavşağına geldi. Türkiye güvenli, istikrarlı ve huzurlu değildir. Bu kader anında seçim nedeniyle bu yıl önemlidir. 2011 yılında, demokrasinin vazgeçilmez unsurları kabul ettiğimiz tüm siyasi partilerin, halkımızı aydınlatması ve Türkiye’nin geleceğini tekrar kurabilmek için ne gibi düşüncelere sahip olduklarını anlatması gerekir.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yönetimi kaostur, krizdir ve kamplaşmadır. 8 yılı heba etmişlerdir. 8 kayıp yılı ortaya çıkarmıştır. Sayın Başbakan, Türkiye’yi etnik kökenlere ayırmakla elinize ne geçecek anlayamadık? Türkiye’yi, anlaşılmaz, karşılıklı sevgiyi kaybetmiş, birlikte düşünme kabiliyetini kaybetmiş, bir kaos ortamına sürüklemiştir. Sayın Başbakan böyle bir ortamdan ne beklemektesiniz? Türkiye’yi bölmekte kime ne fayda vardır.

Haberin Devamı

Bu iktidardan kurtulma zamanı gelmiştir. Halk, ikinci umut bulmuş, seçmiştir ancak üçüncüye gerek yok. Üçüncü kez görev vermek hem AKP’ye hem de Türkiye’ye zarar verecek. O nedenle ne AKP’ye zarar verin ne de Türkiye’ye zarar verin. Türkiye’ye yepyeni bir nefes verin. Onun için bu seçimlere MHP olarak çok iyi hazırlanıyoruz."

Tek başına iktidar olmak istediklerini belirten Bahçeli, şunları söyledi:
"Yoksulluktan hesap sormak için, kamplaşmadan, bölünmeden kurtulmak için, Türkiye’yi en kısa zamanda sosyal ve ekonomik anlamında geliştirmek için, işsizliği çözmek için iktidar olmalıyız. Ülkenin üniter yapısı bozulmak üzeredir. Toprak bütünlüğümüz tehdit altındadır. Toparlanma ve onarım hükümetine ihtiyaç var.

Bu kim olmalıdır? İşte Torosları kalkındırdıkları gibi Türkiye’yi toparlamak için MHP’nin iktidarına ihtiyaç vardır. Yolsuzluklardan hesap sormak için de bizim iktidarımıza ihtiyaç var. Alnımız açık, başarıda öpülmek üzere. Ensemiz de açık, başarısızlığımızda tokat atılması için. Bir defa denenmek istiyoruz."

Haberin Devamı

Bahçeli, konuşmasının ardından, beraberindeki bazı parti yöneticileri ve milletvekilleriyle, kendisinin adının verildiği projenin de arasında bulunduğu projelerin temsili açılışını yaptı. İlçenin temsili "altın anahtarı"nın da hediye edildiği Bahçeli’ye, yöresel kıyafetler takdim edildi. Bahçeli, hediyelere teşekkür ederek, kıyafetleri denedi.