Siyaset Bahçeli: Bir avuç çapulcuya Türkiye teslim edilemez
Paylaş
Bahçeli: Bir avuç çapulcuya Türkiye teslim edilemez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörizmle Türkiye'yi tehdit altına alan bir avuç çapulcuya Türkiye teslim edilemez" dedi.

Kırıkkale’nin ilçelerini ziyaret eden Bahçeli, Karakeçeli’de yaptığı konuşmada, Türkiye’de anarşi ve terörizmin, sokaklara hakim olduğunu ve ülkeyi yönetir konuma geldiğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

YSK’nın iptal kararının ardından İstanbul, Hakkari ve Diyarbakır’da olaylar çıktığına değinen Bahçeli, "Düşünün YSK bir karar alıyor. Bu kararın gerekçesi nedir? Karar açıklanmadan başta medya, medyadaki bazı beslemeler, arkasından sözde aydınlar, arkasından fırsat kolluyorlar. Siyasilerin, YSK’nın bu kararını tartışmaya açmasıyla Türkiye’de, PKK’nın siyasal ucu olan bir siyasi parti, bağımız adaylar bahanesiyle ayaklanma ve provokasyon yapıyor" diye konuştu.

Bir taraftan molotofkokteyl patlatıldığını, polislerle teröristlerin karşı karşıya geldiğini ifade eden Bahçeli, isteklerinin yerine getirilmesi halinde "anarşi ve terörizmin cesaretlendirileceğini, bunların şımarıklıklarının gittikçe artacağını ve her konuda terörizmin Türkiye’yi çok daha büyük tehlikeye sokabileceğini" ifade etti.

Haberin Devamı

Konuşmasında devlet yöneticilerine de seslenen Bahçeli, devlet olarak başta Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, İçişleri Bakanlığı ve yargının ülkeyi terörizme teslim etmemesi gerektiğini söyledi.

Yasalar ne diyorsa onun yapılması gerektiğini ifade eden Bahçeli, yasaların uygulanmasında bir eksiklik varsa bunun giderilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Bütün bunların arkasına saklanılarak terörizmle Türkiye’yi tehdit altın alan bir avuç çapulcuya Türkiye teslim edilemez. 3 günden bu yana Türkiye’nin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Sayın Başbakan ortalıkta gözükmüyor zaten neyi arzuluyorsa, neyin getirilmesini istiyorsa ya o gün Türkiye’de sessiz kalıyor veya Türkiye dışında herhangi ülkeye seyahate çıkıyor" diye konuştu.

"Yeni bir Türkiye istiyoruz" şeklinde slogan çıkartıldığını belirten Bahçeli, yeni bir Türkiye’nin ne anlama geldiğine açıklık getirilmesini istedi. Bahçeli, "Mevcut Türkiye’ye ne oldu ki siz yeni bir Türkiye istiyorsunuz? Yeni Türkiye’den amaç Türkiye’nin bölünmesi ise AK Parti ve BDP’nin bunun mümkün olmayacağını iyi bilmesi gerekir. Türkiye’yi anarşizme, terörizme teslim edemeyiz. Sokakları ele geçirenler, Türkiye yönetime cesaretini bulmamalıdır" dedi.

-"GENÇLERİ GENÇLERLE TEHDİT ETMEYE KALKILIYOR"-

Haberin Devamı

Konuşmasında YGS’deki şifre iddialarına da değinen Bahçeli, bu duruma tepki gösteren gençlerin, bu yanlışın düzeltilmesi için ortaya koydukları demokratik tepkinin doğal karşılanması gerektiğini ifade etti.

Bahçeli, şöyle devam etti:
"Başbakan Erdoğan cevap veriyor; diyor ki ’bin, 2 bin kişiyle Taksim meydanında bunları dillendiriyorsunuz, eğer bunu böyle yaparsanız ben de karşınıza 5 bin 10 bin genci çıkartırım’ diyerek gençleri gençlerle tehdit etmeye kalkıyor. Eğer senin 10 bin gencin varsa İstanbul sokaklarında gezemeyen İstanbullu insanlarımıza yardımcı ol. Şu teröristlerin karşısına 10 bin genci çıkart da bir görelim. Türkiye üzerinde ne söylediğini bilmeyen, ne yaptığını bilmeyen ve herkese saldıran bir Başbakan türü ortaya çıkmaya başlamıştır."

Devlet Bahçeli, "AK Parti’nin bittiğini, TÜrkiye’yi yönetmekten aciz hale düştüğünü" iddia ederek, "AK Parti, TÜrkiye’nin yönetimini, bir avuç çapulcuya terk etmek üzeredir" dedi.

Bahçeli, yaşananlara bir cevap vermek gerektiğini belirterek, bunun meydanlarda değil, millet iradesinin tecelli ettiği sandıkta olması gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçe teşkilatını da ziyaret eden Bahçeli, burada kadınların düzenlediği kermese de katıldı. Daha sonra Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesine geçen Bahçeli, ilçe teşkilatını ziyaretinin ardından partisinin İlçe Başkanı Hüseyin Mercan’ın trafik kazasında hayatını kaybeden yeğeni Mustafa Gündoğdu’nun cenaze evine taziye ziyaretinde bulundu.

Hacılar beldesini de ziyaret eden Bahçeli, burada vatandaşlara hitap etti. 12 Haziran Seçimlerin millet için kader ve karar günü olduğunu ifade etti.

Seçmenlere, "Mutlaka sandığa gidin, oyunuza sahip çıkın" diyen Bahçeli, vatandaşlardan ısrarla verdikleri oya sahip çıkmalarını isteyen istedi.
Bir takım oyunlarla oyların çalınmasına izin verilmemesi uyarısında bulunan Bahçeli, vatandaşların tahrik ve tehditlere prim vermeden sandığa gitmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, ayrıca 1 yıl önce silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur’u da rahmetle andığını ifade etti.

Haberin Devamı