Siyaset Bahçeli: Başbakan tuzağa düştü
Paylaş
Bahçeli: Başbakan tuzağa düştü

Bahçeli: Başbakan tuzağa düştü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon programında "MHP’nin politikalarına kaydığınız söyleniyor" yorumuna, "Bunu hakaret olarak kabul ediyorum" diye yanıt vermesine sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Sayın Başbakanın şuur altında birikmiş olan Türk milleti ve MHP düşmanlığı dışa vurdu" dedi.

Haberin Devamı

Çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Aydın’a gelen Devlet Bahçeli ilk olarak Buharkent Belediyesi’ni ziyaret etti. MHP’li Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu, Bahçeli’ye iğde ve ceviz ikram etti. Ölçenoğlu, iki yıl öncesine kadar ilçedeki boşanma oranının Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu, evlenecek olan gelin ve damat adaylarını evlilik kursuna alarak eğitim verdiklerini belirtti. Ölçenoğlu, "Sayın genel başkanım, ehliyet alırken bile insanlar kursa gidiyor. Evlilik çok ciddi bir olay ama insanlar bunun kursuna gitmiyor. İki yıl önce göreve geldik ve hemen kurs açtık. İki yıldır bir tane bile boşanma vakası olmadı" dedi. Bahçeli de bunun üzerine "Aferin başkan çok önemli ve güzel bir çalışma yapmışsınız" diye konuştu. Bahçeli, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Önceki gün ATV’de yayınlanan bir programda gazeteci Mehmet Barlas’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a "Son günlerde MHP politikalarına kaydığınız söyleniyor" dediği ve Erdoğan’ın da "Bunu hakaret olarak kabul ediyorum" diye yanıt verdiğinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Başbakan Mehmet Barlas’ın tuzağına düştü. Sayın Başbakanın şuur altında birikmiş olan Türk milleti ve MHP düşmanlığı dışa vurdu. Başbakanın Türk’e ve Türk milliyetçiliğine düşmanlığını herkes tanımış oldu" dedi.

LİBYA ŞOVA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Libya’daki karışıklıktan kaçan Türk işçilerinin tahliyesi konusundaki bir soruyu da yanıtlayan Bahçeli, 25 bin kişinin getirilmesinin zor olduğunu söyledi. Hükümetin Türklerin gemilerle getirilmesini şova dönüştürdüğünü kaydeden Bahçeli, "Başbakanın Berlusconi gibi aziz bir dostu var. Başbakan İtalya, Malta ve Girit ile anlaşıp, Türk işçileri burada toplayıp soğukkanlı biçimde tahliyelerini yapmalıydı. Bu yapılsa daha iyi olurdu. Ancak bunlar işi şova dönüştürdü. Her gün törenle bir gemi getirmek anlamsız" dedi.

BARAJ KAYGISI YOK

Haziran ayında yapılacak genel seçimlerle ilgili sorulara da yanıt veren Bahçeli, MHP’nin baraj kaygısı yaşamadığını, belli çevrelerin bilinçli olarak parti üzerinde böyle bir harekette bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, daha sonra Buharkent Toplu Konut Yapı Kooperatifi tarafından yaptırılan 24 konutun tapularını hak sahiplerine teslim ederek, ikinci etap 140 konutun temel atma törenine katıldı. Bahçeli, bölgenin zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, "Bu konuda yasa değişikliğine gidilmesi gerikiyor. Jeotermal kaynakların kullanım haklarının belediye başkanlıklarına devredilmesi lazım. Bu konuda TBMM’de bir çalışma içindeyiz" dedi.

Devlet Bahçeli’ye Buharkent’te vatandaşlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Çevre il ve ilçelerden de gelen parti teşkilatı üyeleri de Bahçeli’nin incelemelerine katıldı.

Ferah IŞIK - Ramazan ÇETİN/AYDIN, (DHA)