Zeyno Gürses Baharın keyfini Fenerbahçe Belvü Tesisleri'nde çıkarın
HABERİ PAYLAŞ

Baharın keyfini Fenerbahçe Belvü Tesisleri'nde çıkarın

Güneşi gören kendini sokağa atıyor. Kapalı havalarda evlerine kapananlar, şimdi sahile yakın yerlerde keyif yapacakları noktalar arıyor. Bunlardan biri de tarihten bugüne popülerliğini hiç kaybetmeyen Atatürk’ün en sevdiği yerlerden Fenerbahçe sahilindeki Belvü... Bugünkü adıyla Belvü Tesisleri olarak bilinen yerde kafe, et ve balık lokantası bulunuyor. Manzarası ve lezzetli yemekleriyle Fenerbahçe Belvü Tesisleri’nin keyfine doyum olmuyor.

Dünya mutfağından lezzetler

Belvü deyince eskilerin aklına hemen meşhur ‘Belvü Gazinosu’ geliyor. Müzeyyan Senar, Deniz kızı Eftelya gibi sanatçıların sahne aldığı bu gazino bir zamanlar İstanbullular’ın en uğrak eğlence yerleri arasındaymış. Özellikle yaz akşamları sadece ünlü isimleri dinlemek için Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na gelinirmiş. Yıllar sonra eğlence anlayışı değişince Belvü Gazinosu da o unutulmaz eğlencelere veda etmiş. Ancak ‘Belvü’ ismi hiçbir zaman kaybolmamış. Gazino yıllarından sonra bir dönem İş Bankası’nın Lokali olan Belvü, bugün üç farklı konseptte hizmet veriyor: ‘Belvü Ocakbaşı Mangal Restaurant’, ‘Jardin Bistro’ ve ‘Deniz Balık Restaurant’. Bu tesiste her zevke uygun yemek var.

Haberin Devamı

Sabah saat 09.00’da açılan Belvü’ye günün ilk saatlerinde çoğunlukla kahvaltı için gidiliyor. Her damak zevkine uygun zengin kahvaltı tabağı çeşitlerinin bulunduğu Jardin Bistro’da hafta sonları saat 14.00’a kadar açık büfe Van kahvaltısı sunuluyor. Ayrıca menüsünde pizza, apple pie, tiramisu, noodle, hamburger gibi dünya mutfağından pek çok çeşit sunan Jardin Bistro’da öğleden sonraları gün batımına karşı şarabınızı yudumlayabilirsiniz.

Kendin pişir kendin ye...

Ocakbaşında keyif yapmayı sevenleri de unutmamış Belvü Tesisleri. Restoranın tüm etleri Yalçındağ Et’ten özel olarak getirtiliyor. Midyat’tan getirilen taşlarla dekore edilen Belvü Ocakbaşı Mangal Restaurant’ın kapalı kısmında ocakbaşında kebap çeşitlerini kendiniz pişirerek, et yapmanın keyfini yaşıyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey önceden rezervasyon! Yazlık bahçesi de bulunan restoranda, ocakbaşında oturmak istemiyorsanız, etler pişmiş olarak közü altında olan özel bir sahanda masaya getiriliyor. Sonrasında da gavurdağı salata, sıcak humus, patlıcan salata, Midyat’tan getirtilen küçük acur turşusu, Antep dolma, içli köfte, fındık lahmacun gibi pek çok ara sıcak ve mezeyle sofranızı donatıyorlar. Ama tüm bu lezzetli ara yemeklerle doymaya kalkmayın! Çünkü Antep Alinaziği’nden altı ezmeli kebaba, Mardin Kebabı’ndan külbastıya kadar pek çok kebap çeşidi var burada. Ancak restoranın en sevilen lezzeti Belvü spesiyal.

Haberin Devamı

Bu kebap, közde patlıcan, biber, Adana kebap, piliç şişin üzerine kaşar eritilerek servis ediliyor. Mevsimine göre her çeşit balığın sunulduğu Belvü’nün balık restoranı kısmında İzmir’den gelen profesyonel bir ekip çalışıyor. Her çeşit Ege otunun yapıldığı Belvü Balık Deniz Restaurant’ta kabak çiçeği dolmasından şevketi bostana, Girit usulü lakerdadan soğuk ahtapota, deniz börülcesinden zeytinyağlı enginara kadar birçok meze günlük yapılıyor. Zengin menüye sahip Belvü Deniz Restaurant’ta ızgara balık çeşitlerinin yanı sıra soslu balık çorbası, deniz mahsüllü krep, gibi değişik tatlar da sunuluyor. Özel gün ve organizasyonlar da düzenlenen Belvü Tesisleri’nde 90 araçlık otopark bulunuyor. Futbolseverlerin uğrak yeri olan Belvü Tesisleri’nin üç restoranında da dev ekran bulunuyor. Maç burada seyretmenin keyfine varıyorsunuz. Tel: 0216 450 39 60

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder