Siyaset Bağış'tan CHP'ye: Terbiyesiz yaklaşım
Paylaş
Bağış'tan CHP'ye: Terbiyesiz yaklaşım

Devlet Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, CHP'nin "terbiyesiz yaklaşımlar" sergilediğini söyledi

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Gaziantep’te düzenlediği ’Belediyeler AB’ye Hazırlanıyor’ projesi bilgilendirme toplantısının açılışına katılan Bakan Bağış, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bağış, "Türkiye’nin üyelik sürecinde fiş çekilecekse buyurun siz yapın, tarihe de hesabını verin" sözlerini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her gün farklı bir yorum yaptığı için, hangi yorumunu takip edeceğini şaşırdığını söyledi.

Bağış, şunları söyledi: "Kendisi ve partisi AB sürecinde biraz daha samimi olurlarsa, bu süreç daha da hızlanır. Biz kendisine her zaman AB süreci ile ilgili bilgi vermeye çalıştık.

Son 2 yılda yapılan çalışmaların bir dökümünü kendisine bir mektupla göndereceğim. Çok merak ediyorum, AB sürecinde biz ne yapmayı ihmal etmişiz. Ya da kendisi hangi öneriyi göndermiş de biz onu dinlememiş, kulak vermemişiz.

45 YIL ÖNCEYİ HATIRLATTI

Onu da kendisine soracağım. Çünkü böyle bir şey yok. Türkiye’nin AB süreci, rahmetli Menderes’in 1959’da başlattığı, rahmetli İnönü’nün de 1963’de Ankara Anlaşması’nı imzalayarak resmileştirdiği bir süreçtir.

Ama CHP iktidarları döneminde bu millete sadece mazot ve yağ kuyruğu yaşatmaktan başka pek bir hatıra bırakmamıştır. 45 yıl aradan sonra 17 Aralık 2004’de masaya yumruğunu vurmasıyla Türkiye müzakerelere başlamak için tarih almıştır. O günden bugüne kadar da 13 fasıl açmıştır."

CHP’nin AB süreci ile ilgili bir fikirleri ve önerilerini dinlemeye hazır olduklarını da dile getiren Bağış şöyle devam etti: "Ama şu anda kendi partileri içerisinde bir takım endişesi olan bireyler olabilir.

Belki AB’nin ülkemize getireceği şeffaflaşmadan, demokratikleşmeden, çağdaşlaşmadan korkan bir takım arkadaşları olabilir. Ama hiç onlardan endişe etmesine gerek yok. Zaten kendi arkadaşlarının ağızlarında bakla ıslanmıyor. Bütün niyetlerini ortaya koyuyorlar. Yaptıkları açıklamalar konusunda,

Türk halkına, bu ülkenin zenginliklerine nasıl yaklaştıklarını, kime nasıl kucak gibi son derece terbiyesiz yaklaşımlarla çağrışım yaptıklarını ortaya koyuyorlar. Önce kendi partisi içerisinde bir çeki düzen vermesini tavsiye ederim."

Haberin Devamı