Beden Sağlığı Bağırsak kanserine karşı 'Dünyayı Maviye Dönüştür'

Bağırsak kanserine karşı 'Dünyayı Maviye Dönüştür'

Paylaş
Bağırsak kanserine karşı 'Dünyayı Maviye Dönüştür'

Merck Türkiye, kolorektal (kalın bağırsak ve rektum) kanserlerin riskleri ve belirtileri hakkında toplumu bilgilendirmek, hastalığın erken teşhis edilmesini sağlamak amacıyla 'Dünyayı Maviye Dönüştür' başlıklı bir kampanya başlattı

'Dünyayı Maviye Dönüştür' kampanyası kapsamında üretilen mavi bileklikler, kolorektal kanserlere karşı farkındalığın sembolü oldu. Mümkün olduğunca çok kişinin mavi bileklikleriyle sosyal medyada hastalıkla ilgili mesajlar vermesi amaçlanıyor.

Kampanya, sosyal medya hesaplarından #TurnTheWorldBlueCRC veya #CRCMarch17 hashtagleriyle yapılan paylaşımlarla destekleniyor.

50 YAŞINDAN SONRA KONTROLDEN GEÇİN Kalın bağırsak kanseri olarak da adlandırılan kolorektal kanserler (kolon ve rektum kanserleri) bu organların iç yüzeyini örten tabakayı oluşturan hücrelerden gelişir. Sağlık Bakanlığı'nın istatistiklerine göre en sık görülen ilk 5 kanser arasındadır. Her yaşta görülebilmelerine rağmen en sık 50 yaşından sonra gözlenir. Bu nedenle 50 yaş üstündeki kişiler izlenmeli ve kolorektal kanser riski artmış olan kişiler daha erken tarama programına alınmalıdır. Dışkıda gizli kan testi ve kolonoskopi erken tanıda büyük önem taşırken metastatik kolon kanserinde kişiye özel RAS testi, en uygun tedavinin seçimini sağlayarak yaşam süresini uzatır.


Haberin Devamı