Türkiye (Son Dakika) Bağdat Caddesi'nde çiçekçiyi ezen zanlı serbest!

Bağdat Caddesi'nde çiçekçiyi ezen zanlı serbest!

Paylaş
Bağdat Caddesi'nde çiçekçiyi ezen zanlı serbest!

Kadıköy'de 11 Temmuz 2015 tarihinde Mehmet Emin Kaya'ya otomobiliyle çarpıp ölümüne sebep olan kişi serbest kaldı

İstanbul Kadıköy'de 11 Temmuz 2015'te çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya otomobiliyle çarpıp ölümüne neden olan ve 87 gün sonra teslim olan sürücü Murathan Öztürk, "bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçundan 7 yıl hapis cezası almıştı.

Murathan Öztürk'ün 1.5 yıl cezaevinde kaldığı ve denetimli serbestlik süresini 1 yıldan 2 yıla çıkaran kararnameden yararlanarak 5 Nisan'da tahliye edildiği öğrenildi.

ALKOL RAPORU SAHTE


Davanın ilk celsesinde, Murathan Öztürk'ün kazanın olduğu gün Pendik'te özel bir hastaneden aldığı alkol raporunun sahte olduğu ortaya çıktı. Sahte rapor isteyen Murathan Öztürk ve raporu düzenleyen hastane pazarlama müdürü ile 2 çalışanı hakkında "resmi belgede sahtecilik" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 5 Nisan 2017'deki ikinci duruşmaya denetimli serbestlik hükümleri kapsamında tahliye olan Murathan Öztürk, laboratuvar sorumlusu tutuksuz sanık Özlem Erkan ile avukatları katıldı.

Murathan Öztürk

'HATANI TELAFİ ET VE O RAPORU VER' DEDİ


Tanık laboratuvar teknisyeni Nimet Sezgin, olay günü Öztürk, hastane pazarlama müdürü Mehmet Latif Yaşlı ve birkaç kişinin yanına geldiğini belirterek, "Alkol ve uyuşturucu testi yapılması istendi. Dış laboratuvarı arayıp bilgi aldım. İdrar tahlilinin yeterli olacağını söylediler. Öztürk numune vererek hastaneden ayrıldı. 1 hafta sonra pazarlama müdürü beni arayıp alkol raporunun çıkmadığını söyleyerek 'Hatanı telafi et ve o raporu ver' dedi. Ben de böyle bir işlem yapamayacağımı söyledim" dedi.


Mehmet Emin Kaya

Duruşma evrak eksikliklerinin giderilmesi için ertelendi.

Haberin Devamı