Gündem Bağ evinde tavana asılı bulundular!

Bağ evinde tavana asılı bulundular!

Paylaş
Bağ evinde tavana asılı bulundular!

Kahramanmaraş'ta yaşları 26 ile 31 arasındaki 2'si kız 4 kardeşin, babalarına ait bağ evinde iple tavana asılı cesetleri bulundu

Olay, merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Dereli Köyü yakınlarındaki Av. Necdet Sağocak’ın yazlık olarak kullandığı bağ evinde meydana geldi.

Haberin Devamı

Burada görevli bekçi akşam kent merkezinden döndüğünde, Neyran ve Av. Necdet Sağocak çiftinin çocukları 26 yaşındaki Berroris, 31 yaşındaki Raden adlı erkek kardeşler ile 30 yaşındaki Rulin ve 27 yaşındakie Sajen Sağocak’ın evin çeşitli yerlerinde iple asılı cesetleriyle karşılaştı. (Baba Necdet Sağocak'ın, mitolojiye çok fazla ilgi duyduğu ve bu yüzden çocuklarına da bu tür isimler koyduğu öğrenildi.)

ANNELERİ 2 GÜN ÖNCE ÖLMÜŞ

Polise yapılan ihbar üzerine Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da olay yerine geldi. Aydın, yaptığı ilk incelemede olayın intihar görüntüsü verdiğini, ölenlerin annelerinin de 2 gün önce İstanbul’da vefat ettiğini ve ev sahibi avukata ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Ancak, olay yerinin polisin sorumluluk alanı dışında olması nedeniyle Jandarmaya bilgi verildi.

TOPLU İNTİHAR İHTİMALİ ARAŞTIRILIYOR

Haberin Devamı

Olayla ilgili soruşturma başlatan Jandarma, ölümleri şüpheli bulunan kardeşlerin toplu intihar etmiş olabilecekleri ihtimali de araştırırken

Evin çevresinde güvenlik şeridi oluşturarak kimseyi yaklaştırmayan jandarma soruşturma başlattı. Jandarmanın uzun çabaları sonucunda biri mutfakta, biri odunlukta, biri evin girişinde ve hemen evin yanında iple asılı bulunan kardeşlerin babalarına olayladan yaklaşık 5 saat sonra ulaşılabildi.

Kahramanmaraş’ta kendine ait bir evde ulaşılan ve 2 gün önce tedavi astım rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü İstanbul’da yaşamını yitiren eşi Neyran Sağocak’ı toprağa veren baba Av. Necdet Sağocak, bu kez çocuklarının ölüm haberiyle yıkıldı.

ÖLEN ANNELERİNE ÇOK BAĞLIYDILAR

Tavanda asılı olarak bulunan Berroris, Raden, Rulin ve Sajen Sağocak’ın anneleri Neyran Şenocak’ın 2 gün önce astıma bağlı nefes darlığı tedavi gördüğü İstanbul’daki hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

4 kardeşin annelerine çok bağlı oldukları ve cenazenin ardından Pazartesi günü Kahramanmaraş’a döndükleri bilgisine ulaşıldı. 4 kardeşin annelerine çok bağlı oldukları için merkezde bulunan evlerinde kalmadıkları ve bu yüzden bağ evini tercih ettikleri bildirildi.

Haberin Devamı

Raden Sağocak’ın İstanbul’da asker olduğu ve annesinin ölümü nedeniyle izine geldiği de kaydedildi. Diğer kardeşlerden Belaris’in bir süre KKTC’de özel bir üniversitede radyo televizyon bölümünde okuduğu ancak okulu yarıda bıraktığı da öğrenildi.

BABA, EVİNDEN DIŞARI ÇIKAMADI

Bu arada avukat olan baba Necdet Sağocak’ın ölüm haberi ile evinden dışarı çıkmadığı belirtildi. Cenazelerin otopsi işleminden sonra bugün Kahramanmaraş’ta defnedilmesi bekleniyor.

Yaklaşık 4 saat süren incelemenin ardından cenazeler otopsi yapılmak üzere Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

M. Nuri ŞİRİN/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)