Türkiye (Son Dakika) Bacağına demir parmaklık saplandı

Bacağına demir parmaklık saplandı

Paylaş
Bacağına demir parmaklık saplandı

Maltepe'de arkadaşlarıyla oyun oynayan 12 yaşındaki ilköğretim öğrencisi çocuğun bacağına demir parmaklık saplandı

Acılar içinde kıvranan çocuk itfaiye ekiplerinin demiri kesmesiyle bacağında saplı demir parmaklılka birlikte hastaneye götürüldü.Altayçeşme Mahallesi Yazlık sokakta akşam saat 20.30 sıralarında meydana gelen olay edinilen bilgilere göre şöyle gelişti. Arkadaşalarıyla birlikte oyun oynayan 12 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Furkan Temam evlerinin bahçesindeki demir parmaklıklardan atlamaya çalıştı.

Haberin Devamı

Talihsiz çocuk ucu ok gibi sivri olan parmaklılardan aşağı atlamaya çalışırken dengesini kaybedince parmaklıklardan birisi bacağına saplandı. Sağ bacağının baldırından giren demir parmaklık bacağın diğer tarafından çıktı. Çocuklarının acı içinde kıvrandığını gören anne Songül ve baba Sebahattin Temam hemen itfaiye ve ambulansı aradı. Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri demir parmaklıklarda bacağına giren demir parçasıyla duran Furkan’ı kurtarma çalışması başlattı. Talihsiz çocuğun komşuları Furkan’ın elinden tutarak teselli etmeye çalışırken itfaiye ekipleri demir parmaklıkları kesmeye başladı.

Kurtarma çalışmaları devam ederken Furkan Temam acı içinde bağırarak biran önce kurtarılmayı bekledi. Yaklaşık 20 dakika süren çalışmanın ardından demir parmaklığın bir bölümü kesildi. İtfaiye ve komşuların kucağına alınan Furkan Temam sokağa getirilip ambulans ekibinin gelmesi beklendi. İtfaiye erleri ve vatandaşların kucağında, bacağına saplanan demir parmaklıkla duran Furkan Temam’ın annesini teselli etmekte itfaiye erlerine düştü. Oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen bir itfaiye eri acılı anneyi sakinleştirmeye çalıştı. Beklenen ambulansın gelmesiyle talihsiz çocuk dikkatli bir şekilde bacağına saplanan demir parmaklıkla birlikte sedyeye konuldu.

Haberin Devamı

Furkan Temam ambulansa bindirilirken annesi ve küçük kız kardeşi ise telaş içinde ambulansa binerek Furkan Temam ile birlikte hastaneye gitti. Mahalle sakinleri olayla ilgili olarak, "arkadaşlarıyla oyun oynarken dengesini kaybedince demir parmaklık bacağına saplanmış" diye konuştu. Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Furkan Temam’ın bacağındaki demir parmaklık itfaiye ekipleri tarafından çıkarılırken, küçük çocuk hastanede tedavi altına alındı.

DHA