Kültür - Sanat Babylon'da bu hafta kimler yok ki!
Paylaş
Babylon'da bu hafta kimler yok ki!

Babylon programında bu hafta 14 Ekim Cumartesi Büyük Ev Ablukada, 16 Ekim Pazartesi Evrencan Gündüz ve Uzaylılar, 17 Ekim Salı Hanni El Khatib, 18 Ekim Çarşamba Karsu, 19 Ekim Perşembe Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Marc Ribot & The Young Philadelphians ve 20 Ekim Cuma Baba Zula ve Midnight Session’da Kabus Kerim var

Büyük Ev Ablukada, Kendine Has Konser serisi kapsamında 14 Ekim Cumartesi akşamı saat 22.30’da yeni albümü Fırtınayt ile Babylon’da. Büyük Ev Ablukada, daha önce gerçekleştirdiği “Akustik" ve "Full Faça” performanslarının ardından 6 Ekimde çıkardığı yeni albümü Fırtınayt ile bir kez daha Babylon’a konuk oluyor. Grubun elektronik dünyaya adım attığı ve büyük beğeni toplayan bu format, dinleyicilerle yeniden Babylon’da buluşuyor.

Evrencan Gündüz ve Uzaylılar ilk albümlerinin ilk konseriyle 16 Ekim Pazartesi akşamı saat 21.30’da Babylon'da sahne alıyor. Rock’tan hip hop'a, halk müziğinden blues'a yaptığı ani geçişlerle dinleyicilerini şaşırtan Evrencan Gündüz, müziğin birleştirici gücünün en genç temsilcileri arasında sayılıyor. Moda ve Kadıköy sokaklarında şarkı söylerken tanınan Evrencan, ilk albümünün tüm şarkılarını Uzaylılar ile birlikte ilk defa Babylon'da seslendiriyor.

Amerikalı müzisyen, söz yazarı ve multi-enstrümantalist Hanni El Khatib, yeni albümü “Savage Times” ile 17 Ekim Salı günü saat 21.30’da Babylon’da. San Franciscolu Hanni El Khatib, ilk albümü “Will the Guns Come Out”un ardından 2013 yılında yayınladığı ve prodüktörlüğünü Black Keys'den Dan Auerbach’ın üstlendiği “Head in the Dirt” ile dikkatleri üzerine çekiyor. Mart ayında çıkardığı son albümü “Savage Times”da garage rock’tan punk ve blues melodilerine uzanan sanatçı, türler arası bir müzik deneyimi sunuyor.

Dünyanın en önemli sahnelerinden New York Carnegie Hall'da ve North Sea Jazz Festivali'nde verdiği konserlerde ayakta alkışlanan Karsu, 18 Ekim Çarşamba akşamı saat 21.30’da caz, blues, soul, funk ve Türk Müziği’ni harmanladığı “Karsu Müziği”ni Babylon sahnesine taşıyor. Yurt içi ve yurt dışında sık sık konserler veren Karsu, dünyanın önemli sahnelerinden New York Carnegie Hall ve North Sea Jazz Festivali'ndeki konserleriyle adından söz ettirdi. Piyano çalmasının yanı sıra bir şarkıcı, söz yazarı, besteci ve aranjör de olan Karsu, bu yıl içinde Hollanda’nın prestijli ödüllerinden Edison’u kazanan ilk Türk sanatçı oldu.



John Zorn, The Lounge Lizards, Arto Lindsay, Medeski, Martin and Wood, Elvis Costello gibi pek çok ünlü müzisyenle çalışan kült müzisyen ve gitarist Marc Ribot, 2007 yılında sahne aldığı Babylon’a uzun bir aradan sonra Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 19 Ekim Perşembe günü saat 21.30’da The Young Philadelphians ile konuk oluyor. Philly soul ve hard groove’a gönül veren Jamaaladeen Tacuma, G. Calvin Weston ve Mary Halvorson'dan oluşan The Young Philadelphians “The Hustle”, “Love Rollarcoaster”, “TSOP” ve “Love Epidemic” gibi klasikleriyle tanınıyor. Time Out New York’un, kaçırılmaması gereken 10 performans listesinde yer alan üçlü, usta gitarist Marc Ribot’nun öncülüğünde groove’dan vazgeçmeden punk, funk ve 1970’lerin soul elementlerine deneysel ve doğaçlama yorumlar getiriyor.

Türkiye modern müzik tarihinin kendine has ekiplerinden BaBa ZuLa, Babylon’un yeni sezon açılışından sonra ilk kez 20 Ekim Cuma gecesi saat 22.30’da Babylon'da! Yirmi yıllık müzikal yolculuğunu anlattığı yeni albümü “XX”i, Ocak 2017’de tüm dünyada eş zamanlı yayımlayan grup, The Guardian ve Record Collector’ın aralarında bulunduğu pek çok prestijli yayından övgüler topladı. “World Music Charts Europe”un Şubat ayı listesinde de ilk sıralara yükselen “XX” Mad Professor, Dr. Das, Sly & Robie ve Dirtmusic gibi isimlerin yer aldığı bir dub düzenlemesi de içeriyor.

Babylon’da müzik, BaBa ZuLa’nın ardından saat 23.59’da Midnight Session’da müzik tarihine kazınmış kült oluşumlardan Cartel ve Karakan’dan Kabus Kerim ile devam ediyor. “Eskiden yeniye, daima ileriye” düsturuyla eski usul hip hop kültürünü yaşatan Kabus Kerim, setlerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı