Gündem 'Babamı çok özledim'

'Babamı çok özledim'

Paylaş
'Babamı çok özledim'

Soma'da 13 Mayıs'ta yaşanan maden faciasında babasını kaybeden 8 yaşındaki Rüveyda Çoban karnesini alırken 'Babamı çok özledim' dedi. Minik Rüveyda, karnesini alır almaz Soma Mezarlığı'ndaki maden şehitliğinde yatan babasına koştu

Soma İlçesi Eynez mevkiindeki Soma Kömür İşletmeleri’ne ait maden ocağında geçen 13 Mayıs’ta yaşanan faciada 301 kişi hayatını kaybetti, ölenlerin çocuklarından 130’u bugün karne aldı. Öğrencilerden bazılarına karnelerini vermek üzere Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muharrem Kurt, Soma’ya geldi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ile ilk olarak Mehmet Akif Ortaokulu’na giden Kurt daha sonra Canlar İlkokulu’na geçti. Burada, maden şehitlerinin çocukları 9 yaşındaki Rumeysa Kocagedik kardeşi 6 yaşındaki Fahrettin Enes Kocagedik ve 10 yaşındaki Sinem Yılmaz’a çeşitli hediyeler veren Kurt, çocukların ellerini öptü ve bir ihtiyaçları olması durumunda kendisine ulaşmalarını istedi.

'BURUK BİR MUTLULUK YAŞIYORUZ'

Cumhuriyet İlkokulu’nda, 2013- 2014 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi üzerine bir tören düzenlendi. Törene, ilçede bulunan MEB Müsteşar Yardımcısı Muharrem Kurt, İlçe Kaymakamı Bahattin Atçı, İlçe Mille Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Kaymakam Atçı, "Tören tam zamanında başladı ancak, öğrencilerimiz biraz erken gelmiş. Bu nedenle biraz güneşin altında beklediniz, hakkınızı helal edin. Sevinçli bir günde olmamız gerekiyor ama buruk bir mutluluk yaşıyoruz. Bütün öğrencilerimizin güzel bir yaz tatili geçirmelerini temenni ediyorum" dedi diye konuştu.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Öğrenci, öğretmen ve velilere seslenen Müsteşar Yardımcısı Kurt daha sonra 2-D sınıfında, öğrencilere karnelerini verdi. Maden şehitlerinden Kemal Çoban’ın kızı Rüveyda Çoban’a karnesiyle çeşitli hediyeler veren Kurt, minik Rüveyda’ya sarıldı. Duygulu anlar yaşayan Kurt gözyaşlarına hakim olamadı. Minik Rüveyda babasını çok özlediğini söyledi.

'BABAMIZ DA BURADA OLSAYDI KEŞKE'

Haberin devamı için ikinci sayfaya geçiniz

Madende hayatını kaybeden Mustafa Kocabaş’ın eşi Nursel Kocabaş, oğlu Buğra Kocabaş’ın karnesindeki notların hepsinin 5 olduğunu bu nedenle mutluluk duyduğunu kaydedip, "Bir daha böyle facialar yaşamayız umarım, bugün tam 31’inci gün, hiçbir şey değişmedi, onlar en güzel mertebeye ulaştı, biz hala her yerde onlarla yaşıyoruz. Hiçbir şey değişmiyor çünkü insan acısını kendisi yaşıyor. Dışarıdaki insanlar ne kadar üzülse bizim kadar üzülemezler. Biz burada 301 aileyiz ve onların hepsine sabır diliyorum. Buğra çok mutlu, babamız da yanımızda olsaydı keşke. O zaman daha mutlu olurduk" diye konuştu. Doktor olmak istediğini belirten Buğra, karnesiyle çok özlediği babasının mezarına gideceğini kaydetti.

ŞEHİTLİK ZİYARETİNDE GÖZYAŞI

Faciada hayatını kaybedenlerden 39’unun kabrinin bulunduğu Soma Mezarlığı’ndaki şehitlik ise bir an olsun boş kalmıyor. Faciada eşi Kader Yıldırım’ı kaybeden 27 yaşındaki Şengül Yıldırım kızı 3 yaşındaki Eda Yıldırım’la şehitlikte gözyaşlarına boğuldu. Acılı eş, duygularını şu cümlelerle dile getirdi;

"Tek istediğim bize bu acıyı yaşatanların en ağır şekilde cezalandırılması. Ateş düştüğü yeri yakıyor, çok üzgünüz. Buna sebep olanların da canı yansın. İki çocuğumla bir başıma kaldım. Yardım gönderenlerden Allah razı olsun."

DHA

2