Şirin Sever Babalar Günü'nün en anlamlı karesi...
HABERİ PAYLAŞ

Babalar Günü'nün en anlamlı karesi...

Haberin Devamı

Babalar Günü ile ilgili gerçek şu ki, bu güne Anneler Günü kadar önem vermiyoruz. İşte, bir araştırmanın sonucu:

■ Tüketicilerin yüzde 37’si Babalar Günü’nün denk geldiği tarihi bile bilmiyor.

■Babalar Günü’nü her yıl düzenli olarak kutlayan katılımcıların oranı yüzde 47. Anneler Günü’nü kutlayanların oranı ise yüzde 63. Erkeklerin daha beklentisiz olması mı, özel günlere kadınlardan daha az önem atfetmesi mi bilmiyorum ama yine de ben derim ki aman babaları da ihmal etmeyelim... Hediye almak şart değil; özenilmiş, düşünülmüş, incelikli planlar hangi babanın hoşuna gitmez ki?

Mükellef bir kahvaltı hazırlamak ya da kahvaltıya çıkarmak, seveceği bir filme bilet almak, ortak programlar düşünmek, eminim her babayı mutlu eder.
Babalar Gününün en anlamlı karesi...

ADALET PEŞİNDE...

Babayla zaman geçirmek derken… günün en anlamlı karesine de bir atıfta bulunmam lazım. Adalet için Ankara’dan İstanbul’a yürümeye başlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun oğlu ile yan yana yürüdüğü kareler şahane değil mi?

Bu karelere bakarak adalet peşinde koşan, adalet isteyen tüm babaların Babalar Günü’nü de özellikle kutlamak istiyorum. Ama dikenin kendi ayağına batmasını beklemeden, herkes için adalet peşinde koşan babaların! ‘Babalar Günü’nüz kutlu olsun.

Amerika'nın bayıldığı 'kedi'

Kedi düşkünü biri değilimdir, hatta kendilerine dokunamam bile! Ama Ceyda Torun’un İstanbul ve kedi ilişkisini filme taşıması, bunun da Amerika’da çok izlenmesi merakımı kaşıdı elbette. Gittim izledim ‘Kedi’yi. Evet ben, bir saat boyunca, şahane müzikler eşliğinde İstanbul sokaklarında yürüyen, her biri ayrı kişilik olan kedileri izledim. İlginçti, sevimliydi…

Babalar Gününün en anlamlı karesi...
Ceyda Torun’un bu ilk uzun metrajlı belgeseli festival festival dolaştı... Amerikalı bir yapımcının dikkatini çekti ve şubat ayında Amerika’da gösterime girdi ve ülke tarihinde yabancı belgesel kategorisinde hasılat rekoruna imza attı. Filmi izleyince anlıyorsunuz, gerçekten dünyanın hiçbir şehrinde kedilerle böyle yakın bir ilişki yok.

ÖZEL BİR APARATLA İZLEDİLER

Bu arada kedileri takip etmek hiç kolay olmamış. Kamerayı ayak bileği seviyesinde tutacak bir aparat yaratarak onları takip etmiş ve çekmişler. Filme 35 kedinin hikayesiyle başlamışlar ama 7 tanesinin hikayesine yer verilmiş.

Sokak kedisi bile olsalar, yemek verenlere bağlılıkları enteresan. Film vizyonda. Başrolde kediler olsa da, perde arkasında İstanbul var; izleyin.

YERLİ VE YERSİZ

■ Başbakan Binali Yıldırım’ın, Ankara’dan İstanbul’a adalet yürüyüşü yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Bu sıcakta, mübarek Ramazan’da niye yürüyor, hızlı trenle gitsin!” diyerek küçümsemesi fazla yersiz olmamış mı?

■ Soma faciası sırasında madenci tekmeleyen dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in Twitter’da yazdığı “Zayıf karakterlerin yaşamlarını sürdürmek için kindar duygulara ihtiyaçları vardır. Ancak saldırarak ve nefret ederek varolurlar” sözler çok ama çok yerinde olmamış mı?

HAYATI GÜZELLEŞTİREN HAREKETLER

■ Cem Yılmaz’ın Mozart’la aynı müzik kulağına sahip 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar’ın konservatuvarda okuyabilmesi için çağrıda bulunması ve YÖK’ün harekete geçmesini sağlaması…

■ Nobel ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar’ın yeni bir başarıya imza atması; sigaranın insanlar üzerinde yarattığı tahribatın haritasını çıkarması…

■ Şahan Gökbakar’ın her fırsatta Instagram hesabında karısı Selin Gökbakar’a aşkını haykırması, “Şu güzelliğe bak tütütü maşallah” sözleriyle iltifatlar yağdırması…

■ Ata Demirer’in Instagram’daki organik tatil maceraları, “tatil demek beach’lerde eller havaya yapmak değildir” tadındaki paylaşımları, sessizliği, doğallığı, mavilikleri yüceltilmesi... bir anlığına hayatı güzelleştirmiyor mu?

AÇIKHAVA KONSERLERİNİN TADINI ÇIKARALIM

Geçen yıl Harbiye Açıkhava sahnesi için ‘Yıkılacak’ haberlerini okuyorduk. Doğal olarak herkeste bir ‘son Açıkhava konserleri’ burukluğu vardı… Belediye “Sadece tadilat yapılacak” dese de, durum muallaktı.

Bu sene yaz konserleri başladı, yaz sonuna kadar da tam gaz sürecek. Organizatörlere ‘tadilattan vazgeçildiği’ söylenmiş, isteyenler de mekanı kiralamış. Şimdilik durum şöyle: Atlantis Yapım’ın cuma Athena ile başlattığı konserler devam ediyor.

Bu akşam MFÖ sahnede olacak. Pazartesi Birsen Tezer- Bülent Ortaçgil ikilisi, salı Teoman, perşembe Kenan Doğulu sahnede. Mekan Temmuz’da Tarkan konserlerine evsahipliği yapacak; Ağustos’ta ise BKM konserleri olacak. Gelecek yılı bilmediğimize göre; şu konserlerin tadını çıkaralım derim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder