Ekonomi Babacan'dan vergi borçları açıklaması

Babacan'dan vergi borçları açıklaması

Paylaş
Babacan'dan vergi borçları açıklaması

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan, vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili yasa tasarısı taslağının aşağı yukarı hazır olduğunu belirtti

Babacan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısının basına kapalı bölümünün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantının, oldukça faydalı, açık ve samimi geçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

Daha önce TİM ile çeşitli sebeplerle oldukça sık bir araya geldiklerini ifade eden Babacan, şöyle konuştu:

“15 gün önce yeni yönetim kurulu olarak Ankara'da bizi ziyarete geldiler. İhracatçılarımızın sorunlarını beraber değerlendirdik. Bugün de tüm başkanlarla, tüm sektörlerle beraber daha geniş bir sohbet imkanımız oldu. Bizim için de oldukça faydalı oldu.

Direkt konuları dinlemek, çözüm üretmek açısından son derece önemli. Sorunları ne kadar açık ve gerçekçi bir zeminde tartışırsak, ne kadar gerçeği beraberce görürsek, çözüm üretmek de o kadar kolaylaşıyor.”

TİM'in şu anda hazırlamış olduğu önemli bir strateji dokümanı bulunduğunu, bunun daha taslak halinde olduğunu belirten Babacan, buna da önümüzdeki haftalarda son halini vermenin önemli olacağını vurguladı.

Haberin Devamı

Ali Babacan, sözlerine “Eğer 2023 yılında 500 milyar dolar bir ihracat hedefi koyduysak, bu hedefe ulaşmak için neler yapılması gerektiğine de kamu, hükümet, özel sektör, sanayimiz, iş dünyamız beraberce bir strateji çizmemiz ve nihai kararlarımızı vermemiz gerekecek. Ben de o çalışma için ayrıca Büyükekşi'nin şahsında diğer tüm TİM üyelerine teşekkür ediyorum” diye devam etti.

Soruları da yanıtlayan Babacan, vergi ve prim borçlarıyla ilgili yeniden yapılandırmaya ilişkin bir soruya “Artık onun yasa tasarısı taslağı aşağı yukarı hazır ama son rötuşlar yapılıyor. Dün o konuda Başbakanımızla uzun bir toplantı yaptık. Kendisinin görüşlerini, talimatlarını da aldık. Taslağı, son rötuşları da yaptıktan sonra en geç bir iki hafta içinde Meclise sevk ederiz diye düşünüyorum” karşılığını verdi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de, toplantıda, başkanların sektörleriyle ilgili sorunları, kurla ilgili görüşlerini dile getirdiklerini belirterek, “Özellikle teşvikle ilgili bir takım taleplerimiz vardı. Bir ay içerisinde tekrar sektörel ve bölgesel teşvik konusunda çalışma yapıp, Başbakan Yardımcımıza ileteceğiz. Bundan sonra da her halükarda diyalog halinde olup, görüşlerimizi paylaşacağız” dedi.

(A.A.)