Spor Aziz Yıldırım: 'Türkiye'ye şikeyi Galatasaray soktu'

Aziz Yıldırım: 'Türkiye'ye şikeyi Galatasaray soktu'

Paylaş
Aziz Yıldırım: 'Türkiye'ye şikeyi Galatasaray soktu'

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Galatasaray Liv Hospital ile oynanan basketbol final serisinde yaşanan olaylar ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda çeşitli görüntüler izleten Aziz Yıldırım, "Türkiye'ye şikeyi 'Galatasaray sokmuştur" dedi

Aziz Yıldırım'ın sözlerinden önemli satırbaşları şunlar:

Haberin Devamı

Biz Türk basketbolundaki gerçekleri ortaya koymaya çalışıyoruz. Türk basketbolunda neler yapılması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18451","18451","201406","18451-.jpg","1", "0",""Türkiye’ye şikeyi getirenler..."");

KÜFÜRLER

Biraz önce 4. Maçta 18 defa’ bip’ yapılan şekilde küfür edilmiştir. Bu küfürler endişe verilmiştir. Şike şike diye bağırılan yerlerde anons yaptırılmadı ama bizim sahamızda ‘Ergin Ataman doping yapsana’ denince 5. Dakikada anons yapıldı. Salona 16 bin kişi alınmış, salonun kapasitesi 12 bin kişi. Bunların bir sorumlusu olmalı.

Akreditasyonu olmayan biri gelip sahaya giriyor, kimdir bu? Obradovic’i neden getirdik, Türk basketboluna faydalı olsun diye. Obradovic diyor ki; Ben buraya basketbolu ileri götürmeye geldim, savaşmak için gelmedim.

ERGİN ATAMAN

Ergin Ataman, kendisi milli takımın da antrenörü. Yarın Fenerbahçeli sporcuların yüzüne nasıl bakacak. Biz oyuncularımızı milli takıma göndermezsek ne yapacak.

HAKEMLER

Türkiye’de basketbol hakemleri artık miladını doldurdu. Geçmişte Hasan Doğan’ın futbolda yaptığı gibi bazı hakemlerin camianın dışına çıkması lazım.

YÖNETİCİLER

Biz Fenerbahçe SK olarak rakibimizi 2 maçta benim itirazıma rağmen, Ahmet bey onları locada ağırlayalım dedi.2 maçta da kendileri loca da ağırlandı. Biz onların yaptıklarını da yapabiliriz ama bu bize bir şey katmaz. BASIN Basına çok önemli görevler düşüyor. TV’de yorum yapılıyor. Yorum yaparken yorumcular tarafsız olmalı. Bu yorumculuğu etkilememeli. Biz Fenerbahçe Ülker olarak şampiyon olacağız bunu kimse engelleyemez. Ergin Ataman tüm köşe yazarlarını arayıp onlarla konuşuyor. Ama Obradovic kimseyi aramıyor.

'TÜRKİYE'YE ŞİKEYİ GALATASARAY SOKTU'

Türkiye’ye şikeyi sokan kulüp Galatasaray’dır, hem yurt içinde hem de yurt dışında. Bu Türkiye’ye şike belasını sokanlar bize şikeci diye bağıramaz.

'TURGAY DEMİREL ARTIK FIBA'YA GİTMELİ'

Basketbol Federasyonu başkanı artık FIBA’ya gitmeli, oraya yeni bir başkan gelmeli ve bu oyunları artık ortadan kaldırmalı. Biz bu oyunlara artık izin vermeyeceğiz, aynı şekilde voleybola da.

Ergin Ataman Galatasaraylı olabilir saygı duyarız. Fenerbahçe’den milli takıma sporcular alacaksınız. O zaman oyunculara nasıl davranacaksınız. Gerekirse milli takıma oyuncu göndermeyiz.

SKORBORD OLAYI

Biz gerekirse skorborda değil de İstanbul’un her yerine yazarız. 10 bin kişinin değil milyonların göreceği yere yazarız. Biz onları yıllardır her yerde her şekilde yeniyoruz onların rahatsızlıkları budur.

Biz skorborda bir şey yazarsak 'geçmiş olsun' yazarız.