Spor Azerbaycan mağlubiyeti dünya basınında

Azerbaycan mağlubiyeti dünya basınında

Paylaş
Azerbaycan mağlubiyeti dünya basınında

Türk milli takımının Euro 2012 elemelerinde Azerbaycan karşısında aldığı mağlubiyet dünya basınında da geniş yer buldu

İşte uluslararası haber ajanslarından ve Azeri medyasından sürpriz mağlubiyete ilk tepkiler:

Haberin Devamı

AFP: Azeriler Euro 2012 elemelerinde Türkleri şoka uğrattı

Azerbaycan'da 1-0'lık sürpriz bir yenilgi alan Türkiye'nin Euro 2012'e kalma umutları büyük darbe aldı.

Euro 2008'te muhteşem bir performansla yarı finale ulaşan Türkiye, Azerbaycan karşısında alacağı galibiyetle grupta maç fazlasıyla Almanya'yı yakalamak istiyordu.

Ama Karabağ takımında oynayan savunma oyuncusu Reşat Sadıgov'un golüyle Azerbaycan'a yenilen Türk takımının bu umutları paramparça oldu. Almanya da gruptaki liderliğini perçinledi.

Associated Press: Azerbaycan Türkiye'yi 1-0 yenerek şaşkına çevirdi

Azerbaycan Euro 2012 elemelerinde Türkiye'yi Reşat Sadıgov'un ilk yarıda attığı golle 1-0 yendi.

Ev sahibi takımın kaptanı 35'inci dakikada kornerden gelen topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. Yaratıcı bir oyun planıyla gelen golde, iki forvet oyuncusu topun üzerinden atlayarak meşin yuvarlağı Sadıgov'a bıraktı.

Haberin Devamı

Maç boyunca topa daha fazla sahip olan Türkiye karşılaşmada çok sayıda gol pozisyonuna girdi, ancak Azerbaycan kalecisi Kamran Agayev'i geçmeyi başaramadı.

Türk takımının gole en fazla yaklaştığı pozisyon ise 25'inci dakikada geldi. Hamit Altıntop'un 30 metreden şimşek gibi giden şutu direkten döndü.

Sürpriz galibiyet Azerbaycan'a A Grubu'ndaki ilk puanlarını kazandırdı. 4 maçta 2'nci mağlubiyetini alan Türkiye ise 6 puanda kaldı. Reuters: Azerbaycan Hiddink'in Türkiye'sini şaşırttı Azerbaycan'a sürpriz bir sonuçla 1-0 yenilen Türkiye'nin 2012'deki Avrupa Şampiyonası'na katılma umutlarına büyük bir darbe indi. Euro 2008'in yarı finalisti Türkiye, Cuma günü Almanya karşısında aldığı 3-0'lık mağlubiyetin ardından galip gelerek moral kazanmak istiyordu. Ancak Guus Hiddink'in teknik direktörlüğünü yaptığı Türkiye, savunmada sallandı ve Azerbaycan'a çok fazla boş alan bıraktı.

AZERİ MEDYASI

Milli.az haber sitesi: Azerbaycan milli takımı Türkiye'yi mağlup etti

Azerbaycan milli takımı, Euro 2012 elemelerinde evindeki ilk maçını bugün Türkiye'ye karşı oynadı. İlk iki maçı deplasmanda oynayan ve kalesinde toplam 9 gol gören Berti Vogts'un talebeleri Türkiye takımına karşı iyi direniş gösterdi. Tahminlerin aksine, karşılaşmada sevinen taraf Azerbaycan millileri oldu. 38'inci dakikada takımımız köşe vuruşunda uyguladığı klasik taktiğinden başarılı sonuç aldı ve Reşat Sadıgov'un golüyle 1-0 öne geçti. Böylece Azerbaycan Euro 2012 elemelerinde ilk puanlarını kardeş ülke Türkiye'den aldı. Türkiye ise ikinci yenilgisini alarak, durumunu daha da ağırlaştırdı.

Haberin Devamı

APA Haber Ajansı: Azerbaycan milli takımı son yıllardaki ilk zaferini kazandı

Takımımız Euro 2012 elemelerinde Türkiye'yi 1-0'lık skorla yendi. Türk takımının teknik patronu Hiddink tüm girişimlerine rağmen, oyunun sonuna kadar takımının beraberliği yakalaması mümkün olmadı.

Trend Haber Ajansı: Azerbaycan Türkiye karşısında zafer kazandı

40'ıncı dakikada Reşat Sadıgov'dan gelen tek gol, Euro 2012 elemelerinde Türkiye karşısında Azerbaycan milli takımına zaferi getirdi.