Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Azalır ya da çoğalır ama...
HABERİ PAYLAŞ

Azalır ya da çoğalır ama...

Haberin Devamı

Boşalırken erkekten sperm gelmemesi sorun olduğunu gösterir. Meni miktarı cinsel perhize bağlı azalır ya da çoğalır. Böyle bir durum varsa uzmana başvurun. Çünkü bu tıkanıklıktan, iltihaptan, şeker veya nörolojik rahatsızlıklardan kaynaklanabilir...

SORU: Hemen sertleşiyor

18 yaşındayım. Sorunum kız arkadaşımla el ele tutuşurken bile penisimin hemen sertleşmesi. Acaba bende bir sorun mu var?

CEVAP

Bu durum tamamen normal, engelleyebileceğiniz bir durum olmadığı gibi bir hastalık da değil. Zaman içinde düzenli bir cinsel yaşama kavuşmanız ile bu sorun kendiliğinden ortadan kalkacak.

SORU: Acaba sapık mıyım?

17 yaşındayım. 18 santimlik penisim var. Sizce bu normal mi? Benim yaşımdakilerin normalde kaç santim olmalıdır? Günde 3-4 defa mastürbasyon yapmam. Bu bazen yorgunluk da yapıyor ama engel olamıyorum. Ben sapık olabilir miyim?

CEVAP

Gayet normal birisiniz, neden sapık olasınız? Her şeyiniz gayet normal ama fazla mastürbasyon gereksiz yorulmanıza neden oluyor; günde 1’i geçmezseniz rahat edersiniz.

SORU: Sperm gelmiyor

20 yaşındayım, mastürbasyon yapıyorum ama bugüne kadar hiç sperm gelmedi. Ne yapayım?

CEVAP

Ejakülasyon, yani boşalma sırasında meni gelmemesi normal bir durum değildir. Bir sorun olduğunu gösterir, bu duruma aspermi adı verilir. Meniyi oluşturan salgının çok büyük kısmı prostatın arkasında bulunan ve vesiküla seminalis adını alan bir çift meni kesesinden kaynaklanır.

Tedavi ilaç ya da ameliyat

Normal bir boşalmada ortalama 1.5-3 cc arası normal miktardır, cinsel perhize bağlı artma ve azalma gösterir. Vesiküla seminalislerin veya boşaltım kanallarının doğuştan eksik olması veya bir infeksiyon nedeni ile tıkanması bu duruma sebep olabilir. Nörolojik bir hastalığı olanlarda ve bazı şeker hastalarında ise meninin dışarıya boşalmak yerine, arkaya yani idrar kesesine boşalması nedeni ile meni gelmemesi görülebilir. Boşalma sırasında meni gelmemesi ürolog tarafından değerlendirilmeli, ilaç veya ameliyatla tedavi edilmelidir.

SORU: Neden sertleşme olmuyor?

62 yaşındayım ve 2015 yılında by-pass geçirdim. O günden bugüne sertleşme sorunu yaşıyorum. Bu durumun neden kaynaklanıyor?

CEVAP

By-pass sonrası aort çevresindeki dokulardaki hasar nedeni ile sertleşme için gerekli sinir ve damarlar da zarar görebiliyor. Ve bu nedenle ameliyat sonrası hastaların önemli bir bölümünde ereksiyon sorunu yaşanıyor. Bunda ameliyat sonrası kullanılan bazı ilaçların da önemi etkisi olabiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder