Siyaset Aysel Tuğluk zorla getirilecek
Paylaş
Aysel Tuğluk zorla getirilecek

13. Ağır Ceza Mahkemesi, Silahlı terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle yargılanan eski DTP'li Aysel Tuğluk'un zorla mahkemeye getirilmesine karar verdi

Kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) eski milletvekili Aysel Tuğluk'un "Terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü propangadası yapmak" suçlarından yargılandığı davada, duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi. Tuğluk'un, hakkında kesinleşmiş olan 1 yıl 6 aylık hapis cezası bulunduğu hatırlatılıyor. Sahabahat Tuncel'in de hapse girmesi söz konusu olabilir. Hakkında en fazla dosya bulunan DTP üyesinin de Emine Ayna olduğu kaydedildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Aysel Tuğluk katılmazken, avukatı hazır bulundu. Avukatı Özcan Kılıç, DTP kapatıldığı için müvekkilinin milletvekilliğinin düştüğünü, programı nedeniyle de duruşmaya katılamadığını söyledi.

"Terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü propagandası yapmak " suçlarından yargılanan Tuğluk'un sorgu ve savunmasının alınması gerektiğini belirten mahkeme, hakkında zorla getirilme kararı verdi.

Haberin Devamı