Sayım Çınar Ayşe Arman'ı ateşte yürüten yazar
HABERİ PAYLAŞ

Ayşe Arman'ı ateşte yürüten yazar

Geçenlerde Antalya Altın Portakal Festivali’nden dönerken okuduğum bir roman yolculuğuma ciddi anlamda heyecan kattı. Annemin Bahçesi yazar-yönetmen Rıza Kıraç’ın yeni kitabı. Annemin Bahçesi’nde anne-babasının yaşadığı köyü ziyaret eden anlatıcının varoluşlarını okuyoruz. Kitabımız hem bir bahçede hem de Beyoğlu’nun ışıltılı sokaklarında geçiyor. Kitap, bana, uçakta olduğumu unutturdu. Hayallerle yaşamak bazen sarsıcı şeylere yol açsa da, güzel. İşte Sayım’ın Bavulu’ndan çıkan kitaplar...

AYŞE ARMAN’I ATEŞTE YÜRÜTEN YAZAR

Haberin Devamı

Ben Bir Başka Senim

Priya Kumar/Çeviren:Tulin Penso/Goa Yayınları

Kor ateş üzerinde yürüme deneyimi ile insanları korkularıyla yüzleştirerek gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yönelik eğitimleri ile tanınan Priya Kumar’ın yeni kitabı yayımlanıyor. Yazar, kitabında gerek kişisel, gerekse iş hayatında kolayca uygulanacak deneyimlerini tüm samimiyetiyle okuyucuyla paylaşıyor. Okuyucuyu her bölümde yeni bir sürpriz bekliyor.

[[HAFTAYA]]

Priya, lav kayalarıyla ısıtılmış bir çadırın içinde terlerken, tuzlu sularla beden temizliği yaparken, fırtınada kaybolduğu ormanda sorularına yanıt ararken yaşadıklarını, çıkardığı sonuçları, daha iyi bir yaşam elde etmenin yollarını okuyucuya esprili bir dille aktarılıyor. Yazar 4-7 Kasım’da İstanbul’da olacak.

YAZI EMEKÇİSİNİN HÜZÜNLÜ ÖYKÜSÜ

Annemin Bahçesi

Rıza Kıraç/Altın Kitaplar

Yazar, öyküsünde yakın çevresi tarafından bile anlaşılmayan ve doğru değerlendirilemeyen bir yazı emekçisinin hüzünlü ve trajik öyküsünü aktarıyor. Bu kitabı okuyan herkese çok tanıdık görünecek olan öykü, okuyucuya çok özel bir okuma süreci vaat ediyor. Anlatıcımız, hüznün ve yaşlılığın hakim olduğu dönemde şehirden uzaklaşıp küçük bir kasabada, rahatsızlığından dolayı geçmişi hatırlayamayan eşiyle birlikte inzivaya çekilir. Pek çok kitap öneriyorum ama ‘iyi bir okuyucunun mutlaka okuması gereken kitap’ diye sorsalar ‘Annemin Bahçesi’ derim.

KENDİNİZİ NEREDE GÖRMEK İSTİYORSUNUZ?

Kendi Everest’inize Tırmanın

Nasuh Mahruki/Alfa Yayınları

Everest Dağı’na tırmanmayı başaran ilk Türk ve dünyadaki ilk Müslüman dağcı unvanına sahip, Akut Başkanı Nasuh Mahruki’nin yeni kitabı çıktı. Kişisel gelişim türünde bir başyapıt olmaya aday bu kitapta, zirveye çıkmış bir insanın başarıya nasıl odaklandığını kendi deneyimlerinden örneklerle okuyacaksınız. 20 yaşında dağcılığa başlayan, 24 yaşında ilk kitabını kaleme alan Nasuh Mahruki düşünceleri, hayalleri, inançları, sonra da tercihleri ve kararlarıyla geleceğin Nasuh Mahruki’sini nasıl yarattığını anlatırken kitabını “Kendinizi nerede görmek istiyorsunuz?” sorusu üzerine temellendiriyor.

Haberin Devamı

USTANIN İLK ŞİİR KİTABI

Bugünlerde Bahar İndi

Yaşar Kemal/Yapı Kredi Yayınları

İlkgençlik yıllarında, hikâye ve romandan önce şiir yazmaya başlayan Türkiye’nin evrensel yazarı Yaşar Kemal, şiirlerini Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan bu kitapta topladı. Yaşar Kemal’in ilk şiir kitabı Bugünlerde Bahar İndi ağırlıklı olarak 1940’larda yazılan, 50’ler ve 60’larda devam eden, sonuncusu 1973’te yazıya dökülen usta işi şiirlerden oluşuyor. Kitapta, ilk kez yayımlanan şiirlerin yanı sıra Kovan, Ülkü, Toprak, Küçük Dergi, Çığ, Görüşler adlı dergilerde, Vatan ve Akşam gazetelerinde yayımlanan şiirler de var. Daha önce yayımlanmamış ama Zülfü Livaneli tarafından bestelenmiş Ulaş ve Merhaba şiirlerini de unutmamak gerek.

Haberin Devamı

RENKLİ İNSAN HİKAYELERİ

Gaak ve Baap

Gökhan Atış/Cinius Yayınları

“Hayal kurmanın neredeyse suç olduğu, hayal kuranların ‘hayalperest’ diye damgalandığı bu dünyada birileri dileklerimizin yerine gelmemesi için elinden geleni yapıyor sanki. ‘Hayal kurmayı bırakın da çalışın’ diyor... Hayal ve işlem, bir saatin iki büyük çarkı. Olumlu düşünce ise saatin ta kendisi. Bu ikisi sadece bir arada çalıştığında dileğin gerçek olur (sayfa 82)”. Hayallerini gerçekleştirebilmenin önemini ve formülünü bu satırlarla anlatan kitap, Batı Anadolu’dan Hindistan’a uzanan geniş coğrafyada birbirinden renkli yol hikayeleri ve insan portreleri çıkarıyor karşımıza. İstanbul doğumlu ve 32 yaşında olan yazar, üçüncü gemi kaptanı olarak dünyayı gezmeye devam ediyor.

EN YÜKSEK PUANLI SATRANÇ OYUNCUSU

Satrançta Kazandıran Taktikler

Yasser Seirawan/ Çeviren: Toros Öztürk/İş Bankası Kültür Yayınları

İş Bankası Kültür Yayınları bu kitapla, ilk hamleden itibaren tüm oyunun nasıl planlanması gerektiğini, usta satranç oyuncusu Yasser Seirawan’ın kaleminden okurla buluşturuyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin en yüksek puanlı satranç oyuncularından olan Seirawan, satranç tahtasındaki klasik pozisyonlardan hareketle bir tek hamlede bütün oyunun akışının nasıl değiştirilebileceğini gösteriyor. Kitapta, satrancın temelinde yatan taktik hamlelerin, oyun akışı içinde adeta birer vurucu güç görevi gördüğü ve rakibi tuzağa düşürmek veya köşeye sıkıştırmak için kısa vadeli fırsatların en iyi şekilde nasıl değerlendirilebileceği örneklerle anlatılıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder