Esra Karayel Ayrılmak istemese de çözüm bulamıyorum
HABERİ PAYLAŞ

Ayrılmak istemese de çözüm bulamıyorum

Haberin Devamı

Her cumartesi bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.

SORU: Yedi aydır ilişkim var. Erkek arkadaşım 34, ben 32 yaşındayım. Pek çok hüsran dolu ilişkiyi geride bıraktım. Yine benzer sorunlar. Mesela işe dalınca beni umursamıyor. En çok da bu rahatsız ediyor. Lütfen yardım edin. Bu da bitmesin. RUMUZ: HÜSRAN

CEVAP: Hadiselere bakışını değiştir. Her olaydan ilişkinle ilgili olumsuz sonuç çıkarma. Küçük bir not defteri al. Kötü hissettiren her durumda işe yarayan bir tavır yaz. Mesela anlattığın durumla ilgili; “Sevgilimin işleri çok yoğun. Bu beni umursamamasıyla ilgili değil. Bana olan sevgisi bir anlık davranışına dayanamaz.” Bunu düzenli yaparsan düşüncelerin değişir. Düşüncelerin davranışlarını da değiştirir.

HAYAT ARKADAŞIMI BULAMADIM

SORU: 27 yaşıma gireceğim. Hâlâ hayat arkadaşım olacak kadını bulamadım. Dürüst olmak hiçbir şey kazandırmıyor. Bazen hayattan zevk almamı da engelliyor. RUMUZ: DÜRÜSTLÜK

CEVAP: İnsan, kendisine bir şey kazandıracağı için dürüst olmaz ki? En büyün kazancın insan olmak olur. Karşına çıkanlar dürüst değilse, onların sorunu. Kendine dürüst müsün? Hayat arkadaşını bulmak, ne istediğini bilmekten geçer. Ne istediğini bilmek de kendini tanımaktan... Seni nasıl bir kadın mutlu eder? Hayat arkadaşından istediklerini sen de ona vermeye gönüllü müsün?

HAVAİ FİŞEKLE ETKİLEYEBİLİR MİYİM?

SORU: Uzun bir süre sonra aşık oldum. Aşık olduğum kız gösterişli, hali vakti yerinde. Ben 23, o 21 yaşında. Okuyor. Ben okulu bırakalı uzun zaman oldu. Benden daha bilgili ama onu mutlu edeceğime inanıyorum. Kahvaltıya gittik. Her şey güzel gidiyor. Hayatında kimse yok sanırım.

Ona güzel bir teklifte bulunmak istiyorum. Havai fişek gösterisi altında romantik bir teklif sizce ne kadar doğru? Çoğu kızdan farklı olduğunu düşünüyorum. Zor zamanlar geçirmiş. Çok şükür benim de halim vaktim yerinde. Onu çok mutlu etmeyi ve hayatımın bir parçası olmasını istiyorum. RUMUZ: AŞK

CEVAP: Onu mutlu etmek için sahici ve içten olman yeter. Tabii ki imkanların ölçüsünde sürprizler yapabilirsin. Ama abartıdan kaçmak, doğal olmak önemli. Mutlu olmayı ve etmeyi maddiyata bağlarsan çok yanılırsın. Onun eğitimine devam etmesi ve senin yarıda bırakman konusu üzerinde düşünmen daha önemli.

Hayatının bir parçası olursa eğitim konusunda kendini nasıl hissedeceksin? Bu konuyu zamanı geldiğinde konuşmadan bir adım atma derim.

Cinsel tercihini açıklayınca terk ettim

SORU: Dört aydır birlikte olduğum erkek arkadaşım erkeklerden de hoşlandığını itiraf etti. Şoke oldum ve terk ettim. Bana karşı ilgiliydi ve çok aşıktı. Dünyam başıma yıkıldı. Bazen kız gibi davranıyordu ama hiç konduramadım tabii. Bir aydır gözüm kimseyi görmüyor. Karşıma çıkan her erkeğe şüpheyle yaklaşıyorum. RUMUZ: İTİRAF

CEVAP: Dünyanın başına yıkılacağı bir durum yok. Seni de anlıyorum. Hoş bir durum değil. Yaşadıkların sevilmediğin anlamına gelmez. Bu kişinin geçmişte ne yaşadığını, sorunlarını bilemeyiz. Söylediği için şükret. Bu kişide seni etkileyen ne oldu? Onu hayatına almanın üç nedenini sırala. Cevapların bir sonraki birlikteliğin için anahtar olacak.

KARDEŞİNİN SEVGİLİSİNE KUR YAPTI

SORU: Kocam kadınlara kur yapmaya bayılıyor. Birçok kez benim yanımda başka kadınlara kur yaptı. Görmezden geldim. Çünkü sadece kur yapmakla kalıyor. Birliktelik yaşamadığına eminim. İşyerinde de dışarıda da benim kontrolümde. Ama en son kardeşinin sevgilisine kur yaptı. Benim de sabrımı taşırdı. Evden gitmesini söyledim. Sizce doğru mu yaptım? RUMUZ: ÇAPKIN

CEVAP: Evlilikte birtakım fedakarlıklar yapılır. Ancak bu eşinin başkalarıyla flört etmesini görmezden gelmen anlamına gelmiyor. Ya da onu takip etmen... Bunlar aranızdaki saygıya zarar verir. Ama dedektif rolü hoşuna gidiyorsa sözüm yok. Biraz ara verip, sonrasında karşılıklı konuşmanın zamanı gelmiş. Bu ilişki seni memnun ediyor mu? Eşinle konuşmak yerine kontrol etmeyi tercih etmenin nedeni ne?

Anlatamadığım sırlar içime dert oluyor

SORU: Evliyken başkasıyla oldum. Ayrıldım. Bu sefer de evli biriyle oldum. Geçmişte yaşadıklarım, korkularım bana hatalar yaptırdı. Azıcık sevgi uğruna saçma sapan kararlar aldım. Bu yükün altında eziliyorum. Ne yapmalıyım? RUMUZ: SANDIK

CEVAP: Hatalarını anlattığın zaman neyi duymak istiyorsun? Amacın gerçekten içini dökmekse, Allah’a anlat. Tövbeni et. Başkasına anlatman sürekli hatalarının gündeme gelmesini sağlar, geçmişte kalamaz. Bütün anını ve geleceğini etkiler. Seçim senin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder