Mehmet Coşkundeniz Ayrılmak en son çare olmalı
HABERİ PAYLAŞ

Ayrılmak en son çare olmalı

Haberin Devamı

Tümer Metin ile Gamze Topuz, sürekli ayrılıp barışıyor. Üç gün önce Gamze Topuz, “Gayet medenice ayrıldık” dedi. Bir gün sonra birlikte fotoğraflanınca Tümer Metin, “Ne ayrılığı canım, siz uyduruyorsunuz” diye konuştu.

Şunu söylemem gerek, kimse uydurmuyor. Siz zırt pırt ayrılıp barışıyorsunuz. Ama böyle yaparak ilişkinizin ömrünü kısaltıyorsunuz. Her ayrılık ilişkiye önemli zararlar veriyor ve ilk ayrılıktan itibaren geri dönülmez bir yola girilmiş oluyor. Öyleyse, ayrılmak yerine iletişim kurmak gerek.

Peki ama nasıl?

1-MEMNUNİYETSİZLİĞİ KONUŞ

Çiftler birbirleri hakkındaki olumsuz düşüncelerin üstünü örtmek yerine mutlaka dile getirmeli. Ancak bu dile getiriş kavga şeklinde değil, anlaşmaya ve sorunu gidermeye yönelik olmalı.

2- KARŞI TARAFI DİNLE

Tartıştığınız konuda haklı olabilirsiniz. Ama sevgililer birbirinin rakibi değil, tarafıdır. Bu yüzden haklı olduğunuz durumda bile sevgilinize söz verip onu dinlemelisiniz.

3 - ÇATIŞMAYI OLUMLU HALE ÇEVİR

Sizin üzüldüğünüz bir olaya, sevgiliniz kayıtsız kalabilir. Bu onun sizi sevmediği, önemsemediği anlamına gelmez. Bu bir çatışma gibi görünse de aslında zenginliktir. Onun bu davranışı belki de size bambaşka şeyler öğretecektir.

4- ÇEVREDEN ETKİLENME

Bazen küçücük bir sorun çevre faktörüyle içinden çıkılmaz hale gelebilir. İnsan sosyal varlıktır ve ailesiyle de, arkadaşlarıyla da sevgiliyken ilişkilerini sürdürecektir. Ama iç meseleler, özel sorunlar çiftin kendi arasında çözülmelidir.

5- GEÇMİŞİ GÜNDEME GETİRME

Tartışma büyüdüğü andan itibaren ne yazık ki çiftler geçmişte yaptıkları ya da yapmadıklarını da gündeme getirir. Oysa sadece gündemdeki konuya odaklanmalı ve geçmişe bulaşmadan sorunun çözümü sağlanmalıdır.

6- DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPMA

Tartışmalarda olay duygusallığa taşındığı anda sorun yine çözülmeden üstü kapatılır. Gözyaşlarına kimse dayanamaz. Ama dikkat edin, o gözyaşları ayrılık gözyaşlarına dönüşmesin.

7- KISKANÇLIĞI ABARTMA

Dozunda kıskançlık aşkı besler. Başta çok kıskanılmak hoşunuza gitse de bir süre sonra baskı hissetmeye başlayacaksınız. Aşırı kıskançlığı hissettiğiniz anda bunu mutlaka konuşmalısınız.

8- AYRILIK KELİMESİNİ KULLANMA

Tartışma ne kadar büyük olursa olsun, eğer seviyorsanız ayrılığı asla gündeme getirmemelisiniz. Sevgilinizi kırabileceğinizi düşünüyorsanız ayrılmak yerine, “Birkaç gün görüşmesek iyi olur” gibi çözümler bulmalısınız.

9- OLMADIK SÖZLER VERME

Kendisini tanıyan kişiler ilişkilerde daha başarılı oluyor. Kendinizi tanıdıktan sonra, ilişkide yapabileceğiniz ya da yapamayacağınız şeyleri belirlersiniz. Sevgilinizi etkilemek için olmadık sözler vermeyin.

10- AYRILIĞI BİR KEZ KONUŞ

Ne demiştik? Zırt pırt ayrılık, ayrılığı değersizleştirir. Ayrılıp sürekli geri dönüyorsanız, sözünüzün de bir değeri kalmaz. Öyleyse ayrılığı gündeme getirecekseniz çok iyi düşünmelisiniz. Yalnızca tek bir kez ciddi olarak konuşulmalı ve nokta konulmalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder