Mehmet Coşkundeniz Ayrılık oyuncak değildir (2)
HABERİ PAYLAŞ

Ayrılık oyuncak değildir (2)

Haberin Devamı

Çiftlerin en küçük bir tartışmada bile ayrılık yoluna gitmesinin ilişkiyi nasıl etkilediğini dün yazmıştık. Çözüm önerilerinden birkaç tanesini dün vermiştim, bugün devam edelim.

* * *

Farklı karakterdeki insanlar elbette ki çeşitli olaylar karşısında farklı davranışlar sergileyecektir. Davranışlarımızı karakterimizle birlikte eğitimimiz, kültürümüz, terbiyemiz de belirler. Örneğin sizin üzüldüğünüz bir olaya, sevgiliniz kayıtsız kalabilir. Bu onun sizi sevmediği, önemsemediği anlamına gelmez. Bu bir çatışma gibi görünse de aslında bir zenginliktir. Onun bu davranışı belki de size bambaşka şeyler öğretecektir.

[[HAFTAYA]]

* * *

Çiftlerin en önemli sorunlarından biri de çevrelerinden (aile, arkadaşlar vs.) etkilenmeleridir. Bazen küçücük bir sorun çevrenin faktörüyle içinden çıkılmaz bir hale gelebilir. İnsan sosyal varlıktır ve ailesiyle de arkadaşlarıyla da sevgiliyken ilişkilerini sürdürecektir. Ama iç meseleler, özel sorunlar çiftin kendi arasında çözülmelidir. “Arkadaşım senin hakkında şöyle diyor” şeklindeki bir cümle ilişkinizi sonsuza kadar bitirebilir, dikkatli olun.

* * *

Herhangi bir sorundan başlayan tartışma büyüdüğü andan itibaren ne yazık ki çiftler geçmişte yaptıkları ya da yapmadıklarını da gündeme getirir. Örneğin, randevuya 5 dakika gecikilmişse ve bu tartışma uzamışsa “Zaten sen sorumsuzsun. Kuzenimin düğününe bile bilmem kaç dakika gecikmiştin” şeklinde suçlamalar yöneltilir. Aslında bunun nedeni geçmişte yaşanan o sorun çözülmeden üstünün kapatılmasıdır. Yine de bir tartışma konusu varsa, sadece o konu üzerinde odaklanmalı ve geçmiş gündeme getirilmeden sorunun çözümü sağlanmalıdır.

* * *

Tartışmalarda taraflardan biri olayı duygusallığa taşıdığı anda maalesef sorun yine çözülmeden üstü kapatılır. Gözyaşlarına kimse dayanamaz. Ama dikkat edin o gözyaşları ileride ayrılık gözyaşlarına dönüşebilir. Elbette sevdiği kişiyle sorun yaşaması kişiyi üzer. Bu durumda yapılacak şey şudur. Üzüntünüz geçene kadar konuyu ertelemek. Daha sağlıklı düşünmeye başladığınız anda sorunu konuşursanız daha sağlıklı karar alabilirsiniz.

* * *

Çiftlerin sık sık ayrılma nedenlerinin en başında kıskançlık geliyor. Dozunda kıskançlık aşkı besler, aşırı kıskançlık öldürür. Nitekim başta çok kıskanılmak hoşunuza gitse de bir süre sonra baskı hissetmeye başlayacaksınız. Bu baskı sudan sebeplerle tartışmanıza hatta kavga etmenize sebep olacak. Aşırı kıskançlığı hissettiğiniz anda bunu mutlaka konuşmalısınız. Çiftler birbirine güvenmiyorsa zaten o ilişkiyi yürütmenin de hiçbir önemi yoktur.

* * *

Tartışma ne kadar büyük olursa olsun eğer seviyorsanız ayrılığı asla gündeme getirmemelisiniz. Sinirli olduğunuzu, sevgilinizi kırabileceğinizi düşünüyorsanız ayrılmak yerine “Birkaç gün görüşmesek iyi olur” gibi çözümler bulmalısınız. O birkaç gün hem sinirinizin yatışmasını hem de sevgilinizi özlemenizi sağlayacaktır. Yalnız burada önemli bir nokta var. Birkaç günü birkaç haftaya çıkarırsanız o zaman da bunun hiçbir değeri kalmaz. Kısa tutmak iyidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder