Gündem Aynı günde 2 mahkemeden 2 tarihi karar

Aynı günde 2 mahkemeden 2 tarihi karar

Paylaş
Aynı günde 2 mahkemeden 2 tarihi karar

Bugün 18 Haziran 2014. Önce Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi, ardından Anayasa Mahkemesi verdiği tarihi kararlarla güne damga vurdu

Bugün iki mahkeme tarihi iki karara imza attı. Önce Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi ardından Anayasa Mahkemesi verdikleri kararlarla güne damga vurdu.

Haberin Devamı

İLK KARAR 12 EYLÜL DAVASINDA

Öğlen saatlerinde Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki 12 Eylül Davası sanıkları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında önce ağırlaştırılmış müebbet ardından sanıkların mahkemedeki iyi hallerini göz önünde bulundurarak müebbet hapis cezası verdi. 12 Eylül Davası’nda sanıklar Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya, 765 sayılı TCK’nın "Devlet kuvvetleri aleyhine cürümler" başlıklı 146. maddesi uyarınca önce "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çarptırıldı, ardından takdiri indirimle bu cezaları "müebbet hapis cezasına" çevrildi.

BALYOZ DAVASI’NDA TARİHİ KARAR

Türkiye bu tarihi kararı konuşurken akşam saatlerinde bu defa Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz Davası ile ilgili tarihi kararı geldi. Anayasa Mahkemesi, Balyoz Davası’nda sanıkların, dijital veriler ve tanık dinlenilmesiyle ilgili konularda haklarının ihlal edildiğine oy birliğiyle karar verdi. İhlal kararının giderilmesi için sanıkların yeniden yargılanması gerekecek. Sanık avukatları bu karar sonrası akşam saatlerinde içeride yatan müvekkillerinin tahliye olmasını bekliyor.

Haberin Devamı

DARBE PLANI İDDİASI

Balyoz, 2003 Mart ayında 1. Ordu Komutanlığı'nda dönemin Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini devirmek için hazırlandığı iddia edilen askerî darbe planı olarak mahkemenin iddianamesinde yer almıştı.