Yaşam Aynı evin içinde 50 yıldır ayrı yaşıyorlar!

Aynı evin içinde 50 yıldır ayrı yaşıyorlar!

Paylaş
Aynı evin içinde 50 yıldır ayrı yaşıyorlar!

Rize'de aynı evi paylaşan eltiler Fatma ve Semiha Barın, ailevi sorunlar nedeniyle evin ortak kullanım alanlarını ikiye böldü

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde aynı evi paylaşan eltiler Fatma (73) ve Semiha Barın (71), ailevi sorunlar nedeniyle evin ortak kullanım alanlarını ikiye böldü.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Ülkü köyünde yaklaşık 50 yıldır aynı evde yaşayan Fatma ve Semiha Barın, bazı konularda anlaşamayınca evin salon ve mutfak gibi ortak kullanım alanlarını ayrı ayrı kullanmaya başladı. Evin salonuna iki soba kuran eltilerin divandan mutfak eşyasına, halıdan lambaya kadar tüm eşyaları ayrı.

İZİNSİZ GEÇEMİYORLAR

Eşleri yaklaşık 20 yıl önce vefat eden ve çocukları başka şehirlerde bulunan eltiler, birlikte yaşamalarına rağmen birbirlerinin alanına izinsiz geçmiyor. Fatma Barın, evi 50 senedir bu şekilde kullandıklarını belirterek, "Odada herkes kendi sobasını yakar ama sıcak olduğu zaman sırayla yakıyoruz. Birbirimizi bu şekilde idare ediyoruz. Yemeğimiz, sobamız her şeyimiz ayrıdır" dedi.

Haberin Devamı

Semiha Barın ise bu duruma artık alıştıklarını ve kendilerine garip gelmediğini anlatarak, "Birbirimizle konuştuğumuz zaman aramızda sorun olmuyor. Her şeyi sırayla kullanıyoruz. Zaman zaman tartışıp küstüğümüz de oluyor. Yemeklerimizi ayrı ayrı yapıyoruz" diye konuştu.

Semiha Barın, evlerine misafir gelince eltisiyle hizmet ettiklerini kaydetti.

AA