Siyaset AYM'nin kararı Meclis'i de etkileyecek
Paylaş
AYM'nin kararı Meclis'i de etkileyecek

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası ile ilgili verdiği son karar mahkum olan sanıkların yeniden yargılanmasının önünü açtı. Bu sanıklardan birisi de MHP'li vekil Engin Alan..

Anayasa Mahkemesi, Balyoz Davası’nda sanıkların, dijital veriler ve tanık dinlenilmesiyle ilgili konularda haklarının ihlal edildiğine oy birliğiyle karar verdi. İhlal kararının giderilmesi için sanıkların yeniden yarglanması gerekece.

Haberin Devamı

BALYOZ'DA YARGITAY SON SÖZÜNÜ SÖYLEMİŞTİ

Bir asır sürecek denen Ergenekon ve Balyoz davası sırasında davanın sanıklarından 5'i milletvekili seçildi. Ergenekon hala devam eden bir dava. Balyoz davasında ise hüküm verilmişti. Balyoz davasında hüküm giyen Engin Alan, MHP'den İstanbul milletvekili seçilmişti. 2012 yılında suçlu bulunarak 18 yıl hapse mahkum edildi. 9 Ekim 2013 tarihinde Alan'ın cezasının Yargıtay tarafından onandı. Alan'ın vekilliği düşürülmedi. Bugün Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararından sonra Alan için tahliye yolu açıldı. Engin Alan, tahliyesi sonrası milletvekili olabilecek. TBMM'de yemin ettikten sonra Alan MHP sıralarından milletvekili olacak.

DAHA ÖNCE TAHLİYE OLUP MECLİS'E GİREN VEKİLLER

Haberin Devamı

Ergenekon davasında daha önce tutuklu sanıklardan Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve tutuksuz sanıklardan İlhan Cihaner ve Sinan Aygün TBMM'ye girmeye hak kazandı. Balbay ve Haberal uzun tutukluluk sürelerine karşı Anaya Mahkemesi'ne yapılan kişisel itiraz üzerine tahliye edildi. İkisi de yemin ettikten sonra CHP grubundan milletvekili oldu.

Alan da yemin ettikten sonra parlamentoda milletvekili dağılımı şöyle olacak:

Parti Adı Üye Sayısı

Adalet Ve Kalkınma Partisi 313

Cumhuriyet Halk Partisi 130

Milliyetçi Hareket Partisi 52 (Engin Alan ile birlikte bu sayı 53 olacak)

Halkların Demokratik Partisi 27

Bağımsız Milletvekili 14

Barış Ve Demokrasi Partisi 2

Toplam 538