Spor "Ayıp!"

"Ayıp!"

Paylaş
"Ayıp!"

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital arasındaki Beko Basketbol Ligi play-off final serisi son maçının oynanmamasının "tek kelimeyle ayıp" olduğunu söyledi.

Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın bu noktaya gelinmesinde federasyon dahil herkesin sorumlu olduğunu ifade etti. Herkesin öz eleştiri yapmasın isteyen Kılıç, "Final grubunun son maçının oynanmaması tek sözcükle ayıptır. Olayın bu noktaya gelişinde yalnızca oyuncular suçsuz. Yaşanan bu ayıbın ardından herkes öz eleştiri yaparak, düşünmelidir" dedi.

Haberin Devamı

Geçen yıl takımlarının baş antrenörlüğünü yapan Dimitris Itoudis’in, Eurolange takımlarından CSKA’dan gelen teklife sıcak baktığına da değinen Kılıç, "CSKA, Avrupa’nın en büyük bütçesine sahip bir takım. Geçen yıl takımımızda başarılı olan Dimitris, bu takıma gitmeyi çok istediğini bize bildirdi. Biz de geleceğine engel olmak istemeyerek, kendisiyle sözleşmemizi karşılıklı feshettik. Çok sevdiğimiz Dimitris’e kulübümüze hizmetleri için teşekkür ederken, yeni takımında başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Kılıç, eski baş antrenör Orhun Ene’nin, yeniden Banvitspor’a döneceği yönündeki söylentilere de işaret ederek, şunları kaydetti:
"Orhun Ene’yi çok seviyoruz. Ancak onun, Darüşşafaka Doğuş’tan istifasının Banvitspor’la hiçbir ilgisi yoktur. İstifasından sonra da kendisiyle görüşmedim. Kaldı ki Orhun hoca, çok karakterli bir kişidir. Asla öyle basit hesaplar yapmaz. Banvitspor ile gelecekte yolları bir daha kesişir mi? Onu bilemeyiz. Şartlar gerekli olursa elbette ki gerçekleşebilir. Ancak şu anda böyle bir konu kesinlikle yoktur."

Haberin Devamı

AA