Gündem Ayakkabılıktan servet çıktı

Ayakkabılıktan servet çıktı

Paylaş
Ayakkabılıktan servet çıktı

Kaçak elektronik malzemelerin peşine düşen polis, gözaltına alınan gümrük memurunun evindeki ayakkabılıkta 400 bin dolar buldu

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ile İzmir polisinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, yurt dışından getirdikleri elektronik malzemelerini gümrük memurlarının yardımıyla Atatürk Havalimanı'ndan kaçak olarak yurda soktukları ileri sürülen 2 gümrük memurunun da aralarında bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul’da 20, İzmir’de 25 kişinin yakalandığı operasyonda şüphelilerin yurt dışından bavullarla getirdikleri elektronik malzemeleri gümrük memurlarının yardımıyla Atatürk Havalimanı’ndan kaçak olarak yurda soktukları belirlendi.

Şüphelilerin kaçak malzemeleri kargoyla İzmir’e göndererek piyasaya sürdükleri tespit edildi. İstanbul’da yakalanan 20 kişi ile birlikte bu şekilde yurda kaçak sokulduğu tespit edilen bin adet cep telefonu ele geçirildi.

Atatürk Havalimanı’nda görevli gümrük muayene memurları Y.K. ile Y.G.’nin rüşvet karşılığında kaçakçılığa göz yumdukları iddiasıyla sorgulanacak. Gözaltındaki gümrük muayene memuru Y.K.’nin Bakırköy’deki evinde yapılan aramalarda, ayakkabılık içerisine gizlenmiş halde 400 bin dolar para ele geçirildi. Diğer muayene memuru Y.G.’nin 20 gün önce 39 kişi ile birlikte benzer operasyonda yine gözaltına alındığı ve halen tutuksuz olarak yargılandığı öğrenildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulamaları yapılacak olan zanlıların İstanbul’da gözaltına alınan 14’ü kara yoluyla İzmir’e gönderildi.

Haberin Devamı

DHA