Hayvanlar - Çevre Avustralyalı uzmanlardan av çağrısı: Daha fazla kanguru eti yiyin
Paylaş
Avustralyalı uzmanlardan av çağrısı: Daha fazla kanguru eti yiyin

Avustralyalı uzmanlar ülkede yaşayanları daha fazla kanguru avlamaları ve yemeleri için uyardı. Ülkedeki kanguru nüfusunun insan nüfusunun 2 katına ulaştığını belirten uzmanlar, kanguruların avlanmasıyla çevreye yönelik daha büyük bir zararın engellenebileceğini savundu.

Avustralya'da toprak sahipleri ve ekoloji uzmanları, ülkenin sembol hayvanları kanguruların nüfusunun av yoluyla azaltılması çağrısında bulundu.

Hükümetin 2016'da yayınladığı rakamlara göre ülkede yaklaşık 45 milyon kanguru yaşıyor. Bu, kıtada yaşayan insan nüfusunun yaklaşık 2 katı. Ülkede 2010'da 27 milyon olan kanguru nüfusu, yağmurlu sezonlar sayesinde yiyeceklerin artması sonucu 6 yılda 19 milyon arttı.

Ancak ülkede bir kuraklık yaşanması halinde milyonlarca kangurunun açlıktan ölebileceği belirtildi. ​


HEM 'ZARARLI HAŞERAT' HEM DE ULUSAL SEMBOL


Avustralya, hayvanların insanlar tarafından avlanmasıyla ilgili sıkı kanunlara sahip. Her kent ticari amaçlı av lisansları ve avlanacak hayvanların türleri konusunda belirli kotalara sahip.

Uzmanlar ülkede 'zararlı haşerat' olarak görülebilen kanguruların çitlere ve mahsüllere zarar verdiğini ayrıca çiflik hayvanlarına ayrılan gıdaları yediklerini belirtiyor.

Ek olarak kangurular zaman zaman insanlara da saldırabiliyor.

ABC'ye konuşan Adelaide Üniveristesi'nden Profesör David Paton ülkenin ekolojisini korumak istiyorlarsa kanguru avını herkesin desteklemesi gerektiğini söyledi.

Paton "Kanguruların hadddinden fazla olması onların suçu değil. Bu belki de bizim onları sistemin dışına çıkarma konusundaki ihmalimizden kaynaklandı. Zararı engellemek istiyorsak bunu yakında gerçekleştirmeliyiz" dedi. Kanguruların itlafının 'insancıl' şekillerde olması gerektiğini vurgulayan Paton "Aynı zamanda öldürülen hayvanları nerede kullanacağımıza da karar vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı