Beden Sağlığı Avuç içiniz terliyorsa çözümü var! (Avuç içi terlemesi)

Avuç içiniz terliyorsa çözümü var! (Avuç içi terlemesi)

Paylaş
Avuç içiniz terliyorsa çözümü var! (Avuç içi terlemesi)

Terleme son derece normal ve hatta faydalı bir vücut fonksiyonu fakat özellikle ellerin terlemesi, son derece sıkıcı ve hayat kalitesini etkileyen bir durum olabiliyor. Son dönemlerde kullanım alanları giderek artan botoks ise, el terleme tedavisinde kullanılan etkili çözümlerden biri

“Bazı kişilerde ter bezleri fazlaca çalışır ve gereğinden fazla, gereksiz bir terleme durumu oluşur. Elleri sürekli terlediği için aşırı soğuduğunu, elleriyle ne tutsa avuçlarından kayarak düşürdüğünü dile getiren hastalarımıza son derece pratik uygulamasıyla botoks yapıyoruz” diyen Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, işlemin ortalama 15 dakika kadar sürdüğünü söyledi.


BOTOKSLA TERLEMENİN ÖNÜNE GEÇİN


“Aşırı terleme sorunu olan avuç içlerine, botoks uygulaması yaparak tüm bu sorunların önüne geçebiliyoruz” diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, uygulamanın herhangi bir zararının olmadığını hatta fiziksel ve psikolojik olarak bu sorunu yaşayan herkesi son derece rahatlattığını açıkladı:

“Sosyal konumu zedeleyen aşırı terleme, pek çok insanda özgüven kaybına da neden oluyor. Oysaki botoks uygulaması son derece pratik ve konforlu bir uygulama”.


TER BEZİ KASLARINA MÜDAHALE EDİLİYOR


“Fazlaca terleyip sorun çıkartan avuç içlerine bir miktar botulinum toksin enjekte ediyoruz ve bu bakteri ter bezi kaslarını geçici olarak işlem yapmasını engelliyor yani terleme fonksiyonu devre dışı bırakılıyor” diyen Cihantimur, uygulama sonrası derhal sosyal hayata geçiş yapılabileceğinin ve özgürce hareket edilebileceğinin altını çizdi.

Haberin Devamı