Dünya Avrupa'nın yeni lideri Danimarka Başbakanı

Avrupa'nın yeni lideri Danimarka Başbakanı

Paylaş
Avrupa'nın yeni lideri Danimarka Başbakanı

Merkel'den sonra Avrupa'nın en güçlü kadın siyasetçilerinden birisi olarak gösterilen Danimarka Başbakanı için 'Avrupa'nın yeni lideri' yorumları yapılıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Danimarkalı meslektaşı Helle Thorning-Schmidt’in, Avrupa Konseyi’nin yeni başkanı olmasının önünde herhangi bir engel bulunmadığını söyledi. Merkel, Berlin’i ziyaret eden Thorning-Schmidt’le düzenlediği basın toplantısında, Danimarkalı siyasetçiyle Avrupa Birliği Komisyonu Başkanlığı konusunu görüşüp görüşmedikleri sorusuna “Almanya, komisyon başkanlığı için (Avrupa Parlamentosu seçimlerinde birinci parti çıkan Avrupa Halk Partisi’nin adayı) Jean-Claude Juncker’i destekliyor” diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Ancak Merkel, Avrupa Konseyi Başkanı’nın, Danimarka gibi Euro Bölgesi dışındaki bir ülkeden gelmesinin mümkün olduğunu söyledi. İngiltere AB’ye daha fazla yetki verilmesini isteyen Juncker’in başkanlığına karşı çıkıyor.

OBAMA İLE FOTOĞRAFLARI MICHAEL OBAMA'NIN TEPKİSİNİ ÇEKMİŞTİ

Danimarka Başbakanı özellikle Mandela'nın cenaze töreninde ABD Başkan Obama ile çektirdiği fotoğraflarla Obama'nın eşi Michael Obama'nın keskin bakışlarına hedef olmuştu.