Eğitim - Kariyer Avrupa Koleji’nde her öğrenciyle farklı eğitim

Avrupa Koleji’nde her öğrenciyle farklı eğitim

Paylaş
Avrupa Koleji’nde her öğrenciyle farklı eğitim

Avrupa Koleji Okulları’nda öğrencilerin farklılıklarını gözeten, modern ve yenilikçi eğitim anlayışı ile her birinin hedeflerine ulaşması için çağdaş programlar gerçekleştiriliyor

Her öğrencinin farklılığını gözeten Avrupa Koleji’nde bu çerçevede TEOG çalışmaları kademeli olarak 5. sınıftan itibaren artarak 8. sınıfta en yoğun duruma geliyor.

Çalışmaların içeriğinde okul çapında veya Türkiye çapında uygulanan denemeler, bireysel etütler, TEOG çalışma istasyonları, okul gezileri, online çalışma fırsatları, öğrenci ve veli seminerleri, danışmanlık sistemi ve ihtiyaca göre belirlenen çalışma grupları etkinlikleri yer alıyor.

Ulusal ve uluslararası üniversiteye hazırlık çalışmaları 9. sınıf itibariyle sistematik olarak başlıyor.

Ölçme değerlendirme ve program geliştirme birimi tarafından yürütülen ve akademik danışmanlarla desteklenen sınav hazırlık programı öğrencilerin sınav başarısına odaklanıyor.

Rehberlik servisinin kariyer planlaması çalışmalarıyla öğrenciler 12. sınıfa geldiklerinde ne istediğini bilen, mesleği konusunda karara vermiş ve sürece odaklanmış bireyler oluyorlar.

Öğretmenler özenle seçiliyor

Avrupa Koleji, öğretmen kadrosunu oluştururken öncelikle kurum kültürüne uyumlu, projeleri yürütebilecek donanımlara sahip adayları değerlendiriyor. Bu noktada öğretmenlerin kendi alanlarındaki deneyimleri ve çağı yakalamaya yönelik tutumları önemli.

Avrupa Koleji, yeniliklere açık, öğrenmeyi ve öğrendiklerini uygulamayı hedefleyen, uygulama sonuçlarını değerlendirerek, gerekli değişimleri yapabilen, bu bilgileri yeni durumlara entegre edebilen öğretmenleri tercih ediyor.

Bu yüzden de Avrupa Koleji’nin öğretmenleri öğrenci, veli ve ekip içinde gelişmiş iletişim becerilerine sahip, çözüm odaklı çalışan bireylerden oluşuyor.

İçerikler teknolojiye entegre

Avrupa Koleji eğitimde teknoloji alanında kullanılabilecek her materyali programına dahil ediyor. Eğitim teknologlarının aktif olarak yer aldığı bu süreç, detaylı olarak planlanıyor. Bu çerçevede ortaya çıkan “akıllı okul konseptinde” dijital kitaplar, ders içi uygulamalar ve teknolojinin entegre edildiği içerikler yer alıyor.

Avrupa Koleji, bu çerçevede okul içinde eğitim ve öğretimin sağlıklı biçimde yürümesi için amacına uygun her uygulamaya açık. Ancak teknolojiyi bir amaç olarak algılamayı doğru bulmuyor. Ölçü, gerektiği yerde, gerektiği kadar teknoloji.

Haberin Devamı