Erdoğan Arıpınar Avrasya, Tekil Koryürek ve Saylan
HABERİ PAYLAŞ

Avrasya, Tekil Koryürek ve Saylan

Avrasya Maratonu’nun 32’ncisi koşulduBinlerce kişi, binlerce liralık ödül, yollar kapatıldı, zaman zaman aksayan organizasyona rağmen büyük bir heyecan yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Mehmet Atalay’ın el vermesi ile sahiplendiği bu halk ve spor şöleni gelecekte mutlaka daha iyi olacaktır. Amma, Avrasya Maratonu’nun sorumluluğunu üstlenenler bir büyük vefa borcunu unuttular. Avrasya Maratonu fikri kimindi? Zor şartlara rağmen; ilk atılımı kim yaptı? Kim uyguladı? Ülkemizde her geçen gün kaybolan, yalnız politika konu olunca ortaya çıkan VEFA duygusunu Avrasya Maratonu’nda da aradık. Avrasya Maratonu adı verilen bugünkü koşunun ilk fikrini ortaya Tercüman Gazetesi’nde atletizm yazan (Türk sporuna her alanda katısı bulunan Tekil ailesinden) Neriman Tekil 1973 yılında atmıştır.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Fikir uygulanamamış, 1979 yılında her gittikleri ülkede maraton koşan 74 kişilik bir Alman turist grubu, Mısır Nil Maratonu’ndan dönerken Türkiye’ye uğramış ve Türk atletleri ile işbirliği yaparak Boğaz Köprüsü’nü geçen bir maraton düzenlenmesini istemişlerdi. İlk maraton 34 Alman ve Türk atletlerin katılması ile yapılmış, bu yarışı Zonguldak bölgesinden Hasan Saylan 2 saat 35 dakika ve 39 saniye ile kazanmıştı.

Daha sonraki 32 yılın içinde Akbank yetkililerinden destek alarak Avrasya Maratonu’na gerçek kişiliğini kazandıran spor adamı ve gazeteci merhum kardeşim Cüneyt Koryürek idi. Boğazı geçme yarışı o organizasyon ile ciddi bir hüviyet kazanmıştı. 32’nci Avrasya Maratonu yapılırken gönül isterdi ki; Tekil, Koryürek ve Saylan adına birer ödül konulsun, onlar sevgi ile anılsınlar. Çünkü ülkeye emek veren, hizmet edenleri anmak, hem bunu yapanlara hem de gelecek nesillere bir mesajdır. Bugün alkışlamayı bilenler, yarın alkışlanmayı hak edeceklerdir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder