Gündem Avcı'yla ilgili sözleri başını yaktı!

Avcı'yla ilgili sözleri başını yaktı!

Paylaş
Avcı'yla ilgili sözleri başını yaktı!

Hanefi Avcı'nın tutuklanmasının ardından, gönül ilişkisi olduğu öğretmen Kezban Küçük hakkında da soruşturma açıldı

Avcı’nın tutuklanmasının ardından, ilişkisi olduğu öğretmen Kezban Küçük hakkında soruşturma açıldı.

Hanefi Avcı’nın tutuklanmasının ardından, gönül ilişkisi olduğu öğretmen Kezban Küçük hakkında da soruşturma açıldı. Küçük’ün, ‘’Basına izinsiz demeç verme’’ ve ‘’Yüz kızartıcı harekette bulunmak’’ iddiasıyla, ceza alabileceği belirtildi.

‘’Haliç’te Yaşayan Simonlar’’ adlı kitabında, ‘’Hayatımı cehenneme çevirebilirler’’ diyen ve tutuklanan Hanefi Avcı’dan sonra, gönül ilişkisi olan öğretmen Kezban Küçük hakkında soruşturma açıldı. Küçük’ün, ‘’Basına izinsiz demeç verme’’ ve ‘’Yüz kızartıcı harekette bulunmak’’ iddiasıyla, ceza alabileceği belirtildi.

İstanbul’da Edebiyat öğretmen olan Küçük hakkında, NTV’de yaptığı konuşma ve Hanefi Avcı ile olan gönül ilişkisi nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığınca soruşturma yapılıyor. Soruşturmanın, 657 sayılı kanunun 125’ünci maddesinde yer alan ‘’Disiplin Cezaları’’ kapsamına yürütüldüğü öğrenildi. Soruşturma sonucu Küçük’e uyarma, aylıktan kesme, kınama ya da meslekten men cezalarından birinin verilebileceği belirtildi.

CEZA AĞIR DA OLABİLİR

Küçük’ün medyaya izinsiz açıklamalarda bulunması ve evli bir kişiyle birlikte olması, ‘’Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak, Hizmet dışında Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak, Yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve TV kurumlarına bilgi veya demeç vermek’’ olarak değerlendiriliyor. Bu iddialar aylıktan kesme uyarı ve kınama cezalarını gerektiriyor.

Müfettişlerin, Küçük hakkındaki soruşturma sonucunda, ‘’ Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı hareket’’ gerekçesiyle memuriyetten çıkarma teklifinde de bulunabilecekleri bildirildi. Küçük’ün bu cezalara karşın, idare mahkemesine iptal davası açma yolu da bulunuyor.

Haberin Devamı