Spor Avcı dönemi sona erdi

Avcı dönemi sona erdi

Paylaş
Avcı dönemi sona erdi

Milli Takım'da Abdullah Avcı dönemi sona erdi

TFF Başkanı Yıldırım Demirören yakın geçmişte yaptığı basın toplantısında "Keşke Abdullah Avcı'ya sabredebilsek" demişti. Ancak Demirören'in ve ekibinin de Abdullah Avcı'ya tahammülü kalmadı. 2014 Dünya Kupası katılma şansı hayli düşük olan Milli Takımın Abdullah Avcı ile gösterdiği performans bütün futbol kamuoyunun tepkisini çekmekte. Yıldırım Demirören ekibinin Abdullah Avcı'nın ipini kesin olarak çekti ve grup elemelerindeki kalan maçların tamamlanmasıyla birlikte Abdullah Avcı'nın görevine son verecek. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in Avcı ve ekibine güvenini tamamen yitirdiği ve bu yüzden Gana ile oynanan hazırlık maçına dahi gelmediği biliniyor. Abdullah Avcı'nın görevine son verileceği haberleri öylesine yaygın ki, Milli Takım kampında olan futbolcuların yeni teknik direktör arayışlarından bile haberdar oldukları ve Abdullah Avcı'nın görevine son vedileceğinini bildikleri öne sürülüyor. Bu yüzden bir mucize olsa Milli Takım 2014 Dünya Kupası'na katılma şansı elde etse bile Abdullah Avcı'nın görevine kesin olarak son verilecek.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören kendisine ile yönetimine karşı eleştirileri azaltmak ve başarısız başkan imajını yok etmek amacıyla Milli Takım'da reform planlıyor. Demirören ve ekibi 2016 Avrupa Şampiyonası'na mutlaka katılacak ve iddialı olacak bir yapıyı oluşturmanın planlarını yapıyor.

TERİM VE DENİZLİ GÖZDE ADAYLAR

Abdullah Avcı'dan sonrası için Milli Takım planlaması yapılırken, aday teknik direktörler arasında Fatih Terim ve Mustafa Denizli başı çekiyor. Fatih Terim'in hem Galatasaray hem de Milli Takımı birada çalıştırabileceği görüşü TFF Yönetimi'nde masaya yatırıldığı ve tartışıldığı ileri sürülüyor. Terim'in görev kabul etmemesi halinde Mustafa Denizli veya Şenol Güneş gibi isimlerin gündeme geleceği ve büyük bir olasılıkla 2016 Avrupa Şampiyonası'nda yerli teknik adamın görev yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kadir ÇETİNÇALI, İstanbul-DHA

Haberin Devamı