Spor Avantajı MANU kaptı: 0-1

Avantajı MANU kaptı: 0-1

Paylaş
Avantajı MANU kaptı: 0-1

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Chelsea'ye konuk olan Manchester United, deplasmanda 1-0 galip gelerek önemli avantaj elde etti

2008 Şampiyonlar Ligi Finali'nde de karşı karşıya gelen iki ekip, bu kez yarı finale çıkmak adına turun ilk ayağında karşı karşıya geldiler. Maça iyi başlayan taraf ise ev sahibi ekip Chelsea oldu. Fernando Torres ve Didier Drogba'nın çıkardığı şutlar ile etkili olmaya çalışan Chelsea, ilk dakikalarda aradığı golü bulamadı.

Manchester United'ın ise kendi oyununu sahaya yansıtması ilk yarının 20 dakikasının ardından gerçekleşebildi. Bu anlarda üst üste akınlar gerçekleştiren Kırmızı Şeytanlarda 24. dakikada altı pas önünde dokunan son haftaların formda oyuncusu Wayne Rooney, takımını 0-1 öne geçirmeyi başardı.

Maçın ilk dakikalarında üstün olan Chelsea, yediği bu golün ardından oyunun kontrolünü zaman zaman Manchester United'a verdi ancak kalan dakikalar genelde orta alan mücadelesi şeklinde geçti.

İlk 45 dakikanın son düdüğü çaldığında Manchester United soyunma odalarına üstün giden taraf oldu.

İkinci devreye etkili ve istekli başlayan taraf ev sahibi takım Chelsea oldu. Bir türlü mavi formayla transfer olduğundan bu yana gol atamayan Fernando Torres, ilk anlarda gole yaklaşabilecek pozisyonlara girse de sonucu değiştirmeyi başaramadı.

İlk yarıdaki oyununu sahaya yansıtmakta zorlanan Manchester United ise zaman zaman kalesinde tehlikeli anlar yaşasa da Chelsea'nin evinde istediği golü atmasına izin vermedi.

Fernando Torres'in müthiş kafasını aynı güzellikte çıkarmayı başaran kaleci Van der Sar, maçın skoruna etki etti. Son anlara kadar yüklenmeye devam eden ev sahibi Chelsea'nin ise Ramires'in yerde kaldığı bir pozisyonun ardından penaltı beklemesi ve hakemin vermemesi maçın en önemli anlarından biri oldu.

90 dakikanın sonunda ilk yarıda Rooney'in attığı gol ile gülmeyi başaran Man Utd, 2002'den deplasmanda yenemediği rakibini de böylelikle devirmiş oldu. Rövanş karşılaşması ise 12 Nisan Salı günü oynanacak.

Haberin Devamı