Spor Atletizmde gümüş madalya

Atletizmde gümüş madalya

Paylaş
Atletizmde gümüş madalya

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 3 bin metre engelli finalinde Tarık Langat Akdağ, gümüş madalyanın sahibi oldu

Helsinki Olimpiyat Stadyumu'nda devam eden şampiyonada millilerin akşam seansı, 3000 metre engelli finaliyle başladı. Milli atletler Tarık Langat Akdağ ve Hakan Duvar'ın yarıştığı final mücadelesinde Akdağ, 8:35.24'lük derecesiyle gümüş madalya kazandı. Yarışa son kulvarda başlayan Tarık Langat Akdağ, bitime 4 tur kalana kadar ilk 4'ün içinde yer aldı.

Haberin Devamı

Dördüncü turda ikinciliğe yükselen milli sporcu, son turda 5'inciliğe kadar geriledi. Yarışın bitimine doğru atak yapan Akdağ, bronz madalyayı garantilemişken, İspanyol rakibi Victor Garcia'nın yere düşmesiyle yarışı ikinci sırada bitirdi ve gümüş madalyayı boynuna taktı.

Altın madalyanın sahibi, 8:33.23'lük derecesiyle Fransız Mahiedine Mekhissi-Benabbar olurken, İspanyol Garcia 8:35.87'lik zamanıyla bronz madalya elde etti. Milli atlet Hakan Duvar ise 8:40.05'lik zamanıyla 9'unculukta kaldı. Akdağ'ın bu başarısıyla Türkiye, şampiyonada ikinci madalyasını kazandı. Polat Kemboi Arıkan, 5000 metrede bronz madalya kazanmıştı.

"İkinci olduğum için mutluyum"

Şampiyonanın üçüncü gününde Türkiye'ye ikinci madalyasını kazandıran milli atlet Akdağ, yarıştan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Yarışın temposunun biraz yavaş olduğunu, son turlara kadar yavaş koştuğunu belirten Akdağ, “Burada madalya için koştum. Son tura gelince yoruldum ancak ikinci olduğum için mutluyum” diye konuştu.

Haberin Devamı

AA