Gündem 'Atatürk'lü veda

'Atatürk'lü veda

Paylaş
'Atatürk'lü veda

Tokat'ın Sazak köyünde şehit düşen 7 askerden Jandarma Er Cengiz Sarıbaş dün İstanbul'da toprağa verildi. Tabutun üzerine Cengiz'in askere uğurlanırken giydiği Atatürk motifli tişört kondu

‘HİÇBİRİMİZ AĞLAMAYACAĞIZ’

Haberin Devamı

Tokat Reşadiye’de PKK’lı teröristlerin kurduğu hain pusuda şehit olan 7 askerimizden Jandarma Er Cengiz Sarıbaş için dün ilk tören İstanbul Bahçelievler’deki evinin önünde düzenlendi. Burada toplanan yüzlerce kişi, “Hepimiz Cengiziz silah isteriz” diye slogan attı. Şehidin babası Talip Sarıbaş, “Teröristleri güldürmemek için ağlamayacağız. Yavrumuza doyamadık ama vatan sağolsun” dedi.

FACEBOOK’TAKİ SÖZLER

Cenaze töreni sırasında tüm aile fertleri ağlamamaları konusunda birbirlerine telkinde bulundu. Ancak şehidin kız arkadaşı Kübra Deniz Şahin gözyaşlarını tutamadı. Kübra Deniz Şahin bir gün önce internette Facebook’taki sayfasına, Cengiz ile birlikte çektirdiği fotoğrafları koymuş ve “Beni ölene kadar seveceğine söz vermiştin sözünü tuttun” diye yazmıştı.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER KORTEJDE

Daha sonra cenaze Ataköy 5. Kısım Camii’ne götürüldü. Kalabalık, cenaze arabasının arkasından yürüyünce trafik tıkandı. Başta şehit erin askere gitmeden önce öğrenim gördüğü Bağlar Lisesi olmak üzere çok sayıda okuldan gelen öğrenciler de Türk bayraklarıyla yürüyüşe katıldı. Cenazenin ve kortejin geçtiği sokaklarda da ev sahipleri pencerelere, balkonlara bayrak astı.

ŞEHİTLİĞE DEFNEDİLDİ

Kübra Deniz Şahin, sevgilisi Cengiz Sarıbaş askere gitmeden önce kanser tedavisi görmüştü. Cengiz’in aşkı, Kübra’yı hayata bağlamış ve kanseri yenmesini sağlamıştı. Cengiz’in askere giderken yapılan uğurlama töreninde giydiği Atatürk motifli tişört de tabutunun üzerine serildi. Camideki törenden sonra Cengiz, Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.