Gündem Ataşehir'de yıkım gerginliği

Ataşehir'de yıkım gerginliği

Paylaş
Ataşehir'de yıkım gerginliği

Ataşehir Emekevler'de gecekondu yıkımı gerginliği yaşandı. Yıkıma direnen vatandaşlar çöp konteynerlerini ateşe verdi. Çevik kuvvet ekipleri TOMA ile su sıkarak müdahale etti

Ataşehir Belediyesi’nin Atatürk Mahallesi Emekevler’de bulunan 410 gecekonduya, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yıkım çalışması yapacağı haberi üzerine gecekondu sakinleri harekete geçti. Yaklaşık 200 kişilik grup gece saatlerinde gecekonduların bulunduğu bölgeye çıkan sokaklara barikat kurup nöbet tuttu. Gece boyunca bekleyişlerini sürdüren gecekondu sakinleri bir barikatı da ateşe verdi. Polis gruba tazyikli su ile müdahale etti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10878","10878","201308","10878-1.jpg");

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Yıkım sırasında evinden çıkmayan bir baba, 6-7 yaşlarındaki erkek çocuğunu kollarından tutarak görevlillerin üzerine savurdu. Zabıta ve ve polis ekipleri korku içinde olan ve ağlayan çocuğu babanın elinden aldı. Eşyalar dışarı çıkarıldı ve yıkım gerçekleştirildi.

Aileler ile zabıta ekipleri arasında kalan bazı çocuklar gözyaşlarına boğuldu. Yıkıma direnenler taş ve sopalarla görevlileri engellemeye çalıştılar.

DHA