Magazin 'Atak geçiriyordum alkol sandılar'

'Atak geçiriyordum alkol sandılar'

Paylaş
'Atak geçiriyordum alkol sandılar'

Rol aldığı oyunun Elazığ'daki gösterimine katılmayan Nurseli İdiz, Can Gürzap'a yanıt verdi

İdiz, ‘Bana 2.5 ay önce duygu durum bozukluğu teşhisi konuldu. Turneden önceki gece de atak geçiriyordum’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Usta tiyatrocu Can Gürzap’ın “Evliliğe Gelince” oyununun Elazığ turnesine son anda katılmayıp kendisini zor durumda bıraktığı için tepki gösterdiği Nurseli İdiz’den cevap geldi. Milliyet'in haberine göre, içkili olduğu için turneye gitmediğini öne süren Gürzap’ın “Yıllardır içki sorununu bir yerde kendi içimizde idare ettik ama nereye kadar? Bir yerde lastik patlıyor” sözlerine çok içerleyen İdiz, “Kaç kez onlarla turneye gittim, beni bir kalemde silip attı. Telefonlarımı da açmıyor. Bu camiada içkici bir sürü insan var. Bir insan bilerek kendine bu kadar kötülük yapar mı? İçer içer sabah yüzünü yıkar işine gidersin. Şimdi beni görseniz ne elim tutuyor, ne ayağım.

Bana 2.5 ay önce beyinde lityum tuzunun eksikliğinden dolayı yaşanan bir duygu durum bozukluğu teşhisi konuldu. Ancak verilen ilaçlar yeterli olmamış. Uzun yıllardır bu teşhis bana konulmadığı için zaman zaman böyle olaylar oldu. Prof. Dr. Kaan Kora’ya gidip rapor alacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

"CAN BEY BEN DE ÇOK ÇEKTİM" DEMİŞTİ;

1997 yılında ilk büyük atağını geçirdiğinde sorunun alkole bağlandığını belirten İdiz, şöyle konuştu:
“Eğer bu rahatsızlığın teşhisi 10 yıl önce konulmuş olsaydı, benim zamanında kötü alkol kullanımım da olmayacaktı. Atak gelince başa çıkması zor bir hale geliyor. Bazen çok yükseliyorum, dünyayı taşırım, onu yaparım, bunu yaparım oluyorum. Sonra arkasından depresyon geliyor. Git - geller yaşıyorum. Turneden önceki gece de ben hastalıktan dolayı atak geçiriyordum ama alkol aldığımı sandılar. Ayrıca o gece beni ikna etmek için de kimse evime de gelmedi. Kızım Elif kaç kez aradı ama kimse telefonlarını açmadı. Üstelik Can bey benim rahatsızlığımı biliyordu. Ona 2.5 ay önce anlattığımda bana ‘Benim annemde de aynı rahatsızlık var. Ne çektim, ne çektim’ demişti. Şimdi rapor alırsam kim haklı olacak?”