Gündem Atabeyler davası 'fos' çıktı

Atabeyler davası 'fos' çıktı

Paylaş
Atabeyler davası 'fos' çıktı

MİT'in, Başbakan Erdoğan'a ilgili suikast iddiasının ''Hayali'' çıktığı yorumlarının ardından, Erdoğan'a suikast girişimiyle suçlanan Atabeyler sanıklarının da beraati istendi

MİT’in, Başbakan Erdoğan’a 2007’de yapılacağını öne sürdüğü suikast iddiasının ‘’Hayali’’ çıktığı yorumlarının ardından, Atabeyler olayında da, ‘’Erdoğan’a suikast planıyla’’ suçlanan sanıkların beraati istendi.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer, Atabeyler’in hedefinin Erdoğan olduğunu açıklamış ve ‘’Dört dörtlük bir suikast girişimidir’’ demişti. Aralarında 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın da bulunduğu 10 sanığın yargılandığı Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, sanıklar Murat Eren, Erkut Taş, Yunus Akkaya, Yasin Yaman ve Yakup Yayla'nın ‘’Hükümetin görevini yapmasına engel olmak amacıyla örgüt kurmak’’ suçlarından beraati istendi.

Bu sanıkların ‘’Patlayıcı madde imali ve nakletmekten’’ cezalandırılması talep edildi. Savcı, diğer sanıklar Suat Kiy, İsmail Binici, Mehmet Karatepe, Hasan Özdeş ve Raşit Çavdar'ın da beraatlerini istedi.

ERGENEKON İLE BAĞLANTI VE DELİL YOK

Sanıkların Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engelleme amacıyla hareket ettiklerini gösterir delil bulunmadığı da açıklandı.

Sanıkların İstanbul’da devam eden Ergenekon davasıyla irtibatlarının olmadığı da belirtilerek, ‘’Davanın, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yürütülen yargılamalar ile birleştirilmesini gerektirecek delil yoktur’’ denildi.

DÖRT DÖRTLÜK SUİKAST PLANLAR

2 Haziran 2006’ da Ankara Eryaman'daki bir eve baskın düzenleyen polis, iki astsubay, iki Yüzbaşı ile bir binbaşının da aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına almıştı.

Yapılan aramalarda Başbakan Erdoğan ile Devlet Bakanı Cüneyt Zapsu'nun evlerine ait krokiler, TNT ve C-4 tipi patlayıcı, 70 adet infilak kapsülü bulunduğu açıklanmıştı.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer, Atabeyler’in hedefinin Başbakan Erdoğan olduğunu söylemiş ve ‘’Başbakan'a yönelik dört dörtlük bir suikast girişimidir.

Planlar, Başbakan'a nerede nasıl saldırılacağını, suikastçıların nasıl yerleşeceğini, hangi silahların nerede nasıl kullanılacağını gösteriyordu. Bunun bir suikast girişimi olduğunu Başbakan'a korkudan anlatamadılar. Başbakan hâlâ bilmiyor olabilir o işin ne olduğunu’’ demişti.