Ferhan Kaya Poroy Astronotla buluşma!
HABERİ PAYLAŞ

Astronotla buluşma!

İzmir’deki Uzay Kampı’nı duymayanınız var mı? Duymadıysanız da çocuğunuz ilkokul 4 veya 5’inci sınıfa geldiğinde mutlaka duyacaksınız. Çünkü birçok okul yılın belli dönemlerinde bu kampa turlar düzenliyor. Kızımın okulu da bir klasik haline gelen bu turu geçtiğimiz aylarda düzenlemişti. Ve ben kendimce nedenlerle (Küçük çocuk tek başına İzmir’e gider mi? Otobüsle gidecekler, yol uzun vs...) kızım Derin’i bu geziye yollamadım. Ve o gün bugündür Uzay Kampı Gezisi üzerimize kabus gibi çöktü.

“Anne, sen beni göndermedin! Bütün arkadaşlarım gitti! Çok eğlenmişler. Herkes anlattı, konuştu, ben öyle bakakaldım!” serzenişlerini aylar boyu dinledikten sonra bir mucize oldu. Duyduk ki Uzay Kampı 25 Nisan’da çok önemli bir konuğu, Astronot Richard Noel’i ağırlayacak! Ne harika bir fırsat değil mi? Dört uzay uçuşu gerçekleştiren ve uzayda toplam 33 gün 21 saat 32 dakika 15 saniye kalan Astronot Richard ile tanışma şansı!.. Üstelik uzay maceralarını ilk ağızdan dinleme fırsatı. Şimdi evde büyük bir heyecan var. Çünkü 24 Nisan günü Derin bir astronotla tanışacak; tabii ben de!

Haberin Devamı

Peki ama bu uzay kampı nasıl bir yer? Uzay Kampı Türkiye, merkezi Alabama-Huntsville’de bulunan Uzay Bilimleri Sergi Komisyonu lisansına sahip, dünyadaki 4 uzay kampından biri. Uzay Kampı Türkiye; 7-15 yaş grubundaki öğrencileri bilim ve teknoloji alanlarında bilgilendirip uygulamalı eğitimlerle bireysel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

Türkçe ve İngilizce sunulan programlarda öğrenciler NASA tarafından hazırlanan eğitim simülatörleri ile uygulamalı eğitim almanın yanı sıra takım çalışması ve liderlik becerilerini geliştirmeye yönelik degişik aktivitelere katılıyorlar. 12 Haziran 2000 yılında açılan Uzay Kampı bugüne kadar 45’in üzerinde ülkeden yaklaşık 100 bin katılımcıya eğitim ve hizmet vermiş. Gezip gördükten köşeyi Derin’e bırakacağım ve o çocuk gözüyle izlenimlerini sizinle paylaşacak! Herkese iyi hafta sonları...

(02.04.2011 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder