Gündem Astım hastası 126 km. koştu

Astım hastası 126 km. koştu

Paylaş
Astım hastası 126 km. koştu

25 yıldır astım hastası olan 47 yaşındaki İbrahim Şahin, memleketi Elbistan'ı tanıtmak için 126 kilometrelik Ultra Maraton koştu

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 25 yıldan bu yana astım hastası olan 47 yaşındaki İbrahim Şahin, memleketini tanıtmak için 126 kilometrelik Dünyanın En Hızlı Ultra Maratonu'nu koştu. Geçen yıl 111 kilometreyi 13 saat 35 dakikada koşan İbrahim Şahin, bu yıl 126 kilometreyi 14.5 saatte tamamladı.

Saat 05.00'te başlayan 2. Elbistan Ultra Maraton Koşusu, saat 19.30'da İbrahim Karaoğlanoğlu Meydan'ın da noktalandı.

Haberin Devamı

Astım hastası 47 yaşındaki İbrahim Şahin, 126 kilometrelik zorlu maratonu 14,5 saatte tamamladı. Koşunun bitiş noktası olan İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı'nda mehter marşı, konfeti ve alkışlarla karşılanan Şahin'i, 77 yaşındaki babası Ahmet, annesi Meryem ve 41 yaşındaki eşi Habibe Şahin'ih yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Elbistan kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Avukat Durmuş Küçük, AK parti Elbistan İlçe Başkanı Bünyamin Kılıç, İl Genel Meclisi Üyeleri ve kalabalık bir topluluk karşıladı. Zorlu ve yorucu parkur sonrasında Şahin, güçlükle konuşabildi.

25 yıldır astım hastası olan ve geçen yıl 111 kilometre koşan İbrahim Şahin, koşuyu başarıyla tamamlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek " Zor bir parkurdu, hava öğleden sonra biraz sıcaktı. Nasıl bir zorlukla karşılaşacağımı biliyordum. Ama parkuru başarıyla tamamladım" dedi.

Haberin Devamı

Temennilerinin maratonun 3'üncüsünü ulusal düzeye taşımak olduğunu belirten Elbistan Belediye Başkanı Avukat Durmuş Küçük, " Elbistan'ın sporda da etkin bir yerde olduğunu kanıtladık. İnşallah bu maratonun 3'üncüsünün ulusal düzeyde yapılması için gerekli girişimlerin yapılacağına inanıyorum" dedi.

Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ise; "Bugünkü zorlu mücadeleyi sporcularımız başarılı bir şekilde tamamladılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu mücadele azminin tüm sporculara ve topluma örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

Maratonu, federasyonun tanıdığı bir koşu haline getirmek istediklerini söyleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ise söyle konuştu: "126 kilometrelik Ultra Maraton Koşusu'nun dünyada kaç yerde yapıldığını bilmiyorum. Ama örneğinin çok fazla olmadığı kesin. Önümüzdeki yıllar kaymakamımızla, ilgili derneğimizle birlikte çalışarak bu maratonun üçüncüsünü ya da en geç dördüncüsünü Atletizm Federasyonu'nun tanıdığı bir koşu haline getirme gayreti içerisinde olacağız. Atletlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Ultra Maraton Koşusu içerisinde yer alan 21 kilometrelik Yarı maraton'da dereceye giren Ahmet Şahin, Kadir Şahin ve Aligül Kaçar'a madalyaları ile ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Haberin Devamı

Hasan GÖÇER / ELBİSTAN (Kahramanmaraş), (DHA)