Spor Aslan'ın Avrupa'da ilk mağlubiyeti

Aslan'ın Avrupa'da ilk mağlubiyeti

Paylaş
Aslan'ın Avrupa'da ilk mağlubiyeti

UEFA Avrupa Ligi F Grubu'nda liderliği garantileyen Galatasaray, 6. ve son maçında Sturm Graz'a deplasmanda 1-0 yenildi

Sturm Graz'a galibiyeti getiren golü 20. dakikada Beichler kaydetti. Galatasaray, bu sene Rijkaard yönetiminde çıktığı Avrupa maçlarında ilk kez mağlubiyet almış oldu.

Temsilcimiz daha önce F Grubu'nda 1.'liği 13 puan ile garantilemişti. 2. sırayı 12 puanla grupta oynanan diğer karşılaşmada Dinamo Bükreş'i 3-0 yenen Panathinaikos elde etti.

Alınan bu sonuçlarla Galatasaray ve Panathinaikos bir üst tura yükselirken Sturm Graz ve Dinamo Bükreş UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

MAÇ EKSİ 8 DERECEDE OYNANDI

Galatasaray ile Sturm Graz karşılaşması dondurucu bir havada oynandı.

Maçın oynandığı sırada sıcaklık eksi 8 derece olarak tespit edilirken, saha zemini ısıtmalı olduğu için zaman zaman yağan kar birikmedi.

TARAFTAR İLGİLİ

Grupta formalite maçı olarak oynanan karşılaşmaya her iki takımın taraftarları da ilgi gösterdi.

Sturm Graz, grupta sonuncu durumda bulunmasına rağmen, tribünlerin önemli bir bölümü doldu.Galatasaray taraftarları kendilerine ayrılan 500 kişilik yeri tıklım tıklım doldurdu. Maç için 350 bilet alan Viyana Galatasaraylılar Derneği üyeleri de karşılaşmayı izledi.

Taraftarlar, tribünde yaptıkları tezahüratlarla takımlarını desteklerken, kartonlardan dev bir bayrak oluşturarak şov yaptı.

Galatasaraylı seyirciler, Sturm Grazlı taraftarlar için satılan biletlerden de alıp, maçı diğer tribünlerden de izledi.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Karşılaşma öncesi maçın oynanacağı UPC Arena Stadı ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Stadın etrafında maç için özel önlemler alan güvenlik güçleri, iki takımın taraftarlarını yan yana getirmemeye özen gösterdi.

Bu arada, karşılaşmada Avusturya'nın “Kobra” adlı anti-terör timi görev yaptı. Maç nedeniyle Aşağı Avusturya eyaletindeki eğitim merkezinden 50 kadar kobra ajanının bugün Graz'a gelerek herhangi muhtemel bir olaya karşı görev yaptıkları öğrenildi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 12: Ayhan’ın ceza sahası dışından şutunda top kaleci Gratzei’de kaldı.

Dakika 20: Orta sahadan gelen uzun topu Emre Aşık kafa vuruşuyla uzaklaştırmak istedi, Servet’in hatasından yararlanan Lavric’in sert şutunda top kaleci Aykut’dan döndü. Müsait pozisyonda topu önünde bulan Beicher, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

Dakika31: Schildenfeld’in hatasında topu kapan Aydın, kaleci Gratzei’yi de geçti. Ancak Aydın’ın kötü vuruşunda top, kademeye giren Sonnleitner’den döndü.

Dakika 35: Lavric’in sağdan yaptığı ortada yerden giden topa Galatasaray savunması müdahalede bulunamazken, Beicher altı pasta bomboş durumda kötü bir vuruşla topu auta attı.

Dakika 44: Lavric’in pasında ceza sahasına giren Hölzl’den önce kaleci Aykut topa müdahale etti. Bu pozisyonun devamında Aykut ile Hölzl çarpıştı. Başka pozisyon olmayınca ilk yarıyı Sturm Graz 1-0 galip kapattı.

Dakika 53: Ehrenreich sağdan girdi, topu ortaya bıraktı, bomboş pozisyonda Hölzl topu dokunamadı.

Dakika 76: Caner’in kullandığı serbest vuruşta savunma son anda topu uzaklaştırdı, Mustafa’nın vuruşu autu boyladı.

2

Haberin Devamı