Osman Şenher Aslan'a transfer şart
HABERİ PAYLAŞ

Aslan'a transfer şart

Galatasaray’ın ligin ilk yarısını Fenerbahçe’nin arkasında ikinci bitirmesini kesinlikle başarı olarak görmemek lazım. Avrupa’nın en iyi teknik direktörünü getireceksin, kadronda Arda Turan, Keita, Kewell ve Elano gibi yıldızlar olacak, buna rağmen hesapta olmayan birçok puan kaybedip taraftarını çıldırtacaksın... Ayrıca gol yollarında Baros’un sakatlığından sonra bu kadar sıkıntı çekilmemeliydi. Öncelikle bu devre arası golcü sorununun çözülmesi lazım. Baros’un sahalara tekrar ne zaman döneceği belli değil. Nonda ise bir maç iyi oynayıp, dört maç sahada dökülen ve sık sık sakatlanan bir futbolcu. Ona güvenerek yeni bir santrfor transferi yapmamak Galatasaray’a çok büyük zarar verir.

Haberin Devamı

Son oynanan Trabzonspor maçında takım yabancısız sahaya çıktı. Kaptan Arda’nın liderliğinde sezonun en çok gol pozisyonuna girilen maç oldu. Bunda daha önce sol bekte başarılı olamayan Caner’in, Arda’nın mevkisinde hücumcu olarak oynaması ve başarılı olması çok büyük rol oynadı. Ligin ikinci yarısında Caner böyle oynamaya devam ederse, kendine iyi bakarsa takımına çok büyük katkı sağlayacak. Sabri’nin sakatlığı geçti. Trabzonspor karşılaşmasında çok diriydi. Tekrar sakatlık yaşamazsa Caner gibi Sabri de ligin ikinci yarısının yıldızı olabilir. Ayhan sağlam olduğu müddetçe Galatasaray orta sahada sıkıntı yaşamaz. Kendisiyle konuştum, yurt dışına transfer olacağı haberlerinin tamamen uydurma olduğunu, kulübünle iki buçuk sene daha mukavelesi bulunduğunu, sakatlığının tam olarak geçtiğini, sezon başındaki formunu en kısa zamanda yakalayacağını söyledi. İyi bir Ayhan orta sahada Galatasaray’a ilaç olur. Mehmet Topal ve Mustafa Sarp’ın form grafiklerini biraz daha yükseltmeleri gerekir.

Avrupa Ligi’nde son hedefe gidilmek isteniyorsa orta sahaya da bir futbolcu alınması lazım. En büyük sorun defans ve sol bekte. Hakan Balta’nın alternatifi yok. Sakatlandığı takdirde o mevkide kim oynarsa oynasın Galatasaray sorun yaşar. Servet’in yanında Gökhan Zan başarılı olamadı. Emre Aşık oynadığı maçlarda Gökhan’dan çok daha iyi. Fakat çok büyük hatalar yapıp kolay goller yediriyorlar. Ligin ikinci yarısında defans hataları devam ederse Süper Lig ve Avrupa Ligi’nde Galatasaray başarılı olamaz. Son olarak Linderoth ve Nonda gönderilip stoper, santrfor ve orta sahaya kaliteli takviyelerle üç kupayı da rahatlıkla kazanabilecek bir Galatasaray seyredebiliriz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder